Fatah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Fatah
فتح
Pamimpin Farouk Kaddoumi
Madeg 1959
Kantor pusat Ramallah
Ideologi Nasionalisme Palestina,
Sosialis Demokrat
Afiliasi internasional Sosialis Internasional (pengamat)
Situs web
http://www.fateh.net/

Fataḥ (Arab: فتح‎) (uga ditepungi minangka Fateh) iku sawijining partai pulitik Palèstina lan faksi gedhé dhéwé sajroning Organisasi Pambébasan Palèstina (Inggris Palestine Liberation Organization utawa dicekak dadi PLO). PLO dhéwé iku sawijining konfederasi multi partai. Ing pacaturan pulitik Palèstina, partai iki dunungé ana ing sisih kiwa; partai iki utamané ndarbèni haluan nasionalis lan uga sosialis..

Fatah dianggep menawa jaman mbiyèn mèlu terlibat aksi-aksi keras révolusionèr lan ngopèni sawetara kelompok militan/téroris. Nanging senadyan mengkono, Fatah iku séjé karo Hamas, amerga ora ana negara liya sing nganggep Fatah minangka organisasi téroris.


Ing Pemilu parlemèn Palèstina tanggal 26 Januari 2006, partai Fatah kélangan mayoritasé ing parlemèn marang Hamas. Sawisé iku partai iki mundhuraké kabèh jabatan kabinèt lan miwiti dadi partai oposisi.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fatah&oldid=832151"