Kelinci Sumatra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kelinci Sumatra
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Lagomorpha
kulawarga: Leporidae
Genus: Nesolagus
Species: N. netscheri
Jeneng binomial
Nesolagus netscheri
(Schlegel, 1880)

Kelinci Sumatra (Nesolagus netscheri), ugi dipunmangertosi minangka Kelinci Sumatra utawi Truwelu Sumatra ingkang nggadhahi kuping alit utawi kelinci welang Sumatra, inggih menika jinis kelinci liar ingkang namung wonten ing pagunungan Bukit Barisan, ing Pulo Sumatra, Indonésia.[2] Populasi Kelinci Sumatra dados saya sakedhik amargi dipunsababaken pangrisakan wana ingkang langkung agresif ing Pulo Sumatra.[2] Kelinci menika nggadhahi ukuran kinten-kinten 40 cm panjangipun, kelinci Sumatra nggadhahi garis-garis awarni soklat, kanthi buntut ingkang warninipun radi [abang|abrit]], lan ing ngandhap wetengipun nggadhahi warni pethak.[2] Kelinci menika limrahipun manggén ing wana kanthi inggil 600-1400 meter saking permukaan laut.[2] Kelinci menika kalebet sato kèwan jinis nokturnal, kanthi manggén ing panggénan tilas panggénan kèwan sanèsipun.[2] Pangananipun inggih menika pupusipun ron ingkang enèm lan wit-witan ingkang ukuranipun alit, ananging kelinci Sumatra ingkang dipuntangkaraken dipunparingi panganan wiji-wijian lan woh-wohan.[2] Pangamatan sampun dipunlaporaken wiwit taun 1972 ngangtos ping tiga, ingkang paling ènggal inggih menika ing pungkasanipun taun 2007 nalika kaméra jebakan dipunpasang ing Taman Nasional Bukit Barisan Selatan ingkang wonten ing Provinsi Lampung.[3]


Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Meijaard, E. & Sugardjito, J. (2008). Nesolagus netscheri. Dhaptar Abang Spesies Terancam IUCN 2008. IUCN 2008. Diakses ing 2011-08-15.
  2. ^ a b c d e f (en)Animal Diversity Web: Nesolagus netscheri dipunundhuh tanggal 11 September 2011)
  3. ^ (en)Striped rabbit spotted in Sumatra dipunundhuh tanggal 11 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kelinci_Sumatra&oldid=832734"