Kedhawung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kedhawung
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
ordo: Mimosaceae
kulawarga: Parkia
Jeneng binomial
Parkia roxburghii G.Don


Kedhawung tanduran obat kang anduweni khasiat nambani weteng kembung radang usus lan kolera [1].


Jeneng Daerah[sunting | sunting sumber]

Antarane[2] Jawa, Peundeuy (Sunda), Kedawung (Banyuwangi) Sumatera, Pete Kerayung (Melayu), Alai Malaysia, Kedaung ([[Sarawak), kupang (Sabah), pete kerayong Peninsular

Jeneng liyan,Parkia biglobosa Auct. non Bth.

Morfologi tanduran Kedhawung[sunting | sunting sumber]

Kedhawung dhuwuré 20-40 m

Oyot : -

Wit : Anduweni kambium (berkayu), jejeg, lunyu, engange momopodial, diameter wit -/+ 30 cm, warnane soklat enom (menawa esih enom), menawa wis tua warnane putih kotor. Godhong : Godhongé majemuk, epangé godhong berklenjar, neng epang godhong sepisan ana 15-42 pasang anak daun, epang kang kaping loro nganti 80 pasang, anak daun dawane nganti 4-10 mm, ambané 1-2 mm, bongkot bunder pucuke lincip, lan ning duwuré warnané ijo keminclong.

Kembangé majemuk, rupané malai, kembang lanang karo benang sari sepuluh, anane cedhak epang, kembang liyan anduweni alat produksi dobel (wandu), sepuluh benang sari lan putik siji, kembangé warnané kuning [4].

Bentuke polong, dawané watara 20-36, ambané 3-4,5 cm, isine 15-21 winih, warnane ireng.

Wijiné bulat telur, gepeng, dawané 1-2 cm, ambane -/+ 1,5 cm, kuat, kandelé 1,5-2 mm, tengahing bintik-bintik, pinggire alus, warnané soklat tua nganti ireng.

Sebarane[sunting | sunting sumber]

Dunia[3] : India, Bangladesh, Burma (Myanmar), Thailand lan Malesian region (axcept Papua New Guinea)

Daerah TNAP :

Khasiat[sunting | sunting sumber]

Khasiaté kedhawung kuwi kanggo anti-bakteria lan ning pangobatan tradisional kanggo infeksi lan lara weteng. Kulit kayuné kang anduweni antimikroba kang luwih apik tinimbang godhong lan kulit oyot[5].

Khasiat Kedhawung
No. Bagiane Tanduran Kandungane Khasiate
01. Godhong saponin, llavonoida, tannin Obat watuk lan weteng mules
02. Wiji saponin, flavonoida obat weteng kembung, obat kolera, radang usus
03. kulit kayu saponin, flavonoida, tannin obat watuk lan weteng mules


Chathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Tanduran Kedawung dipununduh tanggal 09 April 2011
  2. ^ Kedhawung dipununduh tanggal 11 April 2011
  3. ^ a b c d e f Tanaman Obatdipununduh tanggal 11 April 2011
  4. ^ [http://kambing.ui.ac.id/bebas/v12/artikel/ttg_tanaman_obat/depkes/buku1/1-218.pdf Tanduran Peundeuy (Sunda) atawa Kedhawung (Jawa)
  5. ^ Aktifitas Antimikroba Eksrak Kedawung (Pakar Roxburghii G. Don) Terhadap Bakteri Patogen dipununduh tanggal 10 April 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kedhawung&oldid=829706"