Kabupatèn Sijunjung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Sijunjung
Lambang Kabupatèn Sijunjung

Lambang Kabupatèn Sijunjung
Peta

Peta lokasi Kabupatèn Sijunjung
Koordinat : 0° 18’ 43" LS – 1° 41’ 46" LS
lan 101° 30’ 52" BT – 100° 37’ 40" BT
Motto: Ing ngendi bumi dipijak, ing kono langit dijunjung
Provinsi Sumatra Kulon
Ibukutha Muaro Sijunjung
Jembar 3.130,80 km²
Pedunung  
 · Cacahé 202.280 (2008)
 · Kapadhetan 65 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 8
 · Désa/kelurahan - nagari
Dhasar hukum -
Tanggal -
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0754
APBD {{{apbd}}}
DAU -
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.sijunjung.go.id

Kabupatèn Sijunjung, sadurungé disebut Sawahlunto Sijunjung, iku sawijining kabupatèn sing dumunung ing provinsi Sumatra Kulon, Indonésia, kanthi Ibu kutha ing Muaro Sijunjung. Kabupatèn iki sadurungé taun 2004 minangka kabupatèn paling jembar ing Sumatra Kulon, nanging wwiwit dimekaraké (sing ngasilaké Kabupatèn Dharmasraya), Kabupatèn Sijunjung dadi kabupatèn paling ciut aloro ing provinsi Sumatra Kulon.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

 
Sumatra Kulon
Lambang Provinsi Sumatra Kulon

Kabupatèn: Agam | Dharmasraya | Lima Puluh Kota | Kapuloan Mentawai | Padang Pariaman | Pasaman | Pasaman Kulon | Pesisir Kidul | Sawahlunto Sijunjung | Solok | Solok Selatan | Tanah Dhatar

Kutha: Bukittinggi | Padang | Padang Panjang | Pariaman | Payakumbuh | Sawahlunto | Solok

Delengen uga: Dhaptar kabupatèn lan kutha ing Indonésia