Gendhèng

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gendhèng saka godhong lontar

Gendhèng (basa Indonésia: genteng), iku tutup payon omah sing digawé saka lempung, semèn, kaca kang dicithak. Werna-werna wangun lan jinisé gendhèng kayata kodhokan, slorokan. Mumpanggaté gendhèng kanggo tutup omah utawa bangunan kang nglindungi omah utawa bangunan saka udan utawa panasé srengéngé Bahan kanggo gendhèng kaperang dadi papat , kayata: gendhèng (keramik, beton), seng , asbès, utawa semèn cor. Uga ana gendhèng gendhèng wesi kang wanguné ènthèng, awèt, ora karaten lan tahan lindhu.

Wanguné jinis tanduran uga bisa dimumpanggataké kanggo gendhèng tradhisional. Gendhèng sirap, salah sijine digawé saka kayu . Uga godhong-godhong saka jinising tetanduran palma lan alang-alang gendhèng kanggo ngipu ana ing omah, rondhan, gubug lan gardhu ing tlatah padésan, tanduran liyané kang bisa dimumpanggatake yaiku rumbia, klapa, enau lan nipah.

Saliyane tembung Gendhèng ing masyarakat uga ana tembung Kenthèng yaiku sing bahan dhasarè saka lemah lempung akèh sing nggunakakè kanggo payonè omah.[1]


Galeri[sunting | sunting sumber]

Cathethan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1](Kaundhuh tanggal 22 April 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gendhèng&oldid=868938"