Ganja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Cannabis (Ganja)
Godhong Ganja
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Urticales
kulawarga: Cannabaceae
Genus: Cannabis
Species: C. sativa
Jeneng binomial
Cannabis sativa
Linnaeus
Subspecies

C. sativa L. subsp. sativa
C. sativa L. subsp. indica

Godhong Ganja

Ganja (Cannabis sativa syn. Cannabis indica)[1] iku tanduran budidaya pangasil serat, nanging luwih ditepungi amarga kandhutan dat narkotika ing wijiné, tetrahidrokanabinol (THC, tetra-hydro-cannabinol) sing bisa gawé panganggoné ngalami euforia (rasa seneng sing dawa tanpa sebab). Tanduran ganja biasané digawé dadi rokok mariyuana.

Ganja kalebu tanduran herba kang jejeg.[1] Uripé setaun langsung panèn, dhuwuré umumé 1-1,5 m.[1] Ganja nduwèni pang. Nalika enom rambuté akèh.[1] Godhong ganja thukul ing pangkal gagang.[1] Godhong ganja nduwèni gagang dawa, stipula bébas lan bentuké kaya benang utawa kaya tombak.[1]

Dasanama[sunting | sunting sumber]

Ginje jawa (Jawa), ganja, bakong, on mangat, ata pulo, gelek (Aceh).[1]

Habitat[sunting | sunting sumber]

Ganja urip ing panggonan kang nduwèni iklim tropis kang lembab.[1] Tujuwané kanggo mrodhuksi résin narkotik. Serat kang optimal bisa diasilaké nalika ganja urip ing dhaérah kang suhuné 15-27 drajat celcius.[1] Ganja thukul paling akèh ing Aceh.[1]

Réprodhuksi[sunting | sunting sumber]

Ganja bisa ditangkaraké wijiné.[1] Wiji nukulaké cambah ing temperatur asor nanging ora sangisoré 1 drajat celcius.[1] Temperatur lemah 10-12 drajat celcius paling apik kanggo urip ganja.[1] Yèn nganggo cara vegetatif bisa kanthi cara stèk.[1] Ananging ana biokimia lan morfologi kang béda antarané ganja kang thukul saka wiji lan kang ditangkaraké kanthi cara vegetatif.[1]

Kena ing guna[sunting | sunting sumber]

Ganja nduwèni akèh mupangat.[2]

Ananging yèn nganggo ganja kanthi dosis kang luwih bisa mbebayani kanggo kaséhatan lan bisa nyebabaké ketagihan.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o (id)archive.kaskus.us(diundhuh tanggal 6 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g (id)filsafat.kompasiana.com(diundhuh tanggal 6 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ganja&oldid=837172"