Daniel Pedrosa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dani Pedrosa
Dani Pedrosa.jpg
Dani Pedrosa
Warga negara Flag of Spain Spanyol
Miyos 29 September 1985 (umur 29)
Miyos ing Sabadell, Spanyol
Website danipedrosa.com
MotoGP Record
Tim sapuniki Repsol Honda Team
Nomer motor 26
Jawara Donya 3
125cc: 2003
250cc: 2004, 2005
Start 162
Menang 35
Podium 88
Pole positions 35
Fastest lap 42
Championship Points 2377
2010 Championship position 2nd (245 pts)

Daniel Pedrosa Ramal utawa Dani Pedrosa (lair ing Sabadell, Spanyol, 29 September 1985; umur 29 taun) [1] yaiku sawijining pambalap MotoGP kalairan Spanyol. Pembalap misuwur saka tim Honda Repsol iki nadyan dhuwuré namung 158 cm nanging Pedrosa iki nduwèni prestasi kang luar biasa ing donya balap motor. Karire ing balap motor diwiwiti saka umur 12 taun lan dadi jawara 3 ing Spanish Pocket Bike Championship. Nalika taun 1999 njuwarani Spanish Pocket Bike Championship banjur melu kajuwaraan kang lewih dhuwur yaiku Movistar Activa Joven Honda Cup. lan dadi juara 8 kanthi nganggo motor Honda RS 125. Taun 2000, pindhah menyang kejuwaraan Spanish Championship 125cc lan dadi juwara 4. Taun 2001 dheweke miwiti melu kejuwaraan tingkat dunia yaiku MotoGp. taun iku dadi juwara 8 ing klasmen terakhir. Taun ngarepe esih ing kelas 125cc karo tim Telefonica Movistar Honda JR, Pedrosa dadi juwara 3 ing pungkasaning musim 2002. nembe ing musim 2003 Pedrosa bisa dadi juwara 1 kanthi 223 poin.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[[1]](diundhuh tanggal 22 Maret 2011)
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Daniel Pedrosa ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daniel_Pedrosa&oldid=864681"