Daftar Dewa-Dewi Hindu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wisnu

Artikel punika minangka daftar Dewa-Dewi wonten ing agama Hindu. Asma Dewa-Dewi sampun dipunadaptasi kaliyan ejaan wonten ing Indonesia, kadosta: Vishnu dados Wisnu; Shiva dados Siwa; Aśhvin dados Aswin. Amargi ngalami adaptasi, saèngga wonten asma Dewa utawi Dewi ingkang dipunwiwiti kanthi huruf W ewah dados huruf B, ugi kosok wangsulipun. Sedaya Asma kasebut kaserat wonten ing daftar punika ananging Dewanipun tetep setunggal.[1]

A[sunting | sunting sumber]

Dewa Brahma

B[sunting | sunting sumber]

Dewa Siwa

C[sunting | sunting sumber]

Saraswati

D[sunting | sunting sumber]

G[sunting | sunting sumber]

H[sunting | sunting sumber]

I[sunting | sunting sumber]

J[sunting | sunting sumber]

K[sunting | sunting sumber]

L[sunting | sunting sumber]

M[sunting | sunting sumber]

N[sunting | sunting sumber]

P[sunting | sunting sumber]

R[sunting | sunting sumber]

S[sunting | sunting sumber]

T[sunting | sunting sumber]

U[sunting | sunting sumber]

W[sunting | sunting sumber]

Y[sunting | sunting sumber]

Dewa istimewa[sunting | sunting sumber]

Kejawi pupujan dhumateng Dewa-Dewi ingkkang awujud alus, ugi wonten umat Hindu ing India ugi pepujan dhumateng makhluk kanthi asma "jiwa terberkati". Punika sanes Dewa ingkang gaib, ananging makhluk ingkang wonten gegayutanipun kaliyan Tuhan. Saperangan minangka Awatara utawi penitisan Brahman utawi manifestasinipun. [3]

Dewa-Dewi kasebut kacathet wonten ing daftar.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) I Ketut Sukartha, dkk. (2003). Agama Hindu untuk SLTP Kelas 3ISBN: 979-571-020 6 (jilid 1). Denpasar: Penerbit Ganeca Exact.
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s (id)[1](dipunundhuh tanggal 27 Desember 2012)
  3. ^ a b (id) Dharam Vir Singh (Alih Basa Dening I. G. A. Dewi Paramitha, S. S. (2006). Hinduisme Sebuah PengantarISBN: 978-979-722-399-1. Surabaya: Penerbit Paramita.
  4. ^ [2](dipunundhuh tanggal 27 Desember 2012)