Rabi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rabi Moshe Feinstein, satunggil Rabi misuwur kawenangan Yahudi Ortodoks saking paro kalih abad kalih dasa.

Rabi utawi Rabbi (Ibrani Klasik רִבִּי ribbī;; Ashkenazi modhèrn lan Israel רַבִּי rabbī) salabetipun Yudaisme, ateges "guru", utawi teges harafiahipun "ingkang agung". Tembung "Rabi" asalipun saking oyot tembung basa Ibrani RaV, ingkang salebetipn basa Ibrani alkitabiah ateges "ageng" utawi "misuwur, (salebetipun kawruh)".

Salebetipun aliran-aliran Yudea kuna, kaum wicaksana dipun sapa minangka רִבִּי (Ribbi utawi Rebbi) — salebetipun abad-abad kawuri puniki dipun éwahi pocapanipun dados Rabi ("guru kula"). Istilah sapaan kinurmatan puniki saya dangu dipunpigunakaken minangka gelar, lan pungkasanipun pronomina "i" ("-kula") kècalan maknanipun amargi asringipun tembung puniki dipunpigunakaken. Ing Eropah Wétan, Rabi dipun pocapaken minangka "Ravin," (Раввин).


Priksani ugi[sunting | sunting sumber]


Rujukan[sunting | sunting sumber]

Umum[sunting | sunting sumber]

  • Rabbi, artikel salebetipun Encyclopedia Judaica, Keter Publishing

Wanita salebetipun Ajaran Ortodoks[sunting | sunting sumber]

  • Debra Nussbau, Cohen, Jewish tradition vs. the modern-day female, March 17, 2000, Jewish Telegraphic Agency
  • Lauren Gelfond Feldinger, The Next Feminist Revolution, The Jerusalem Post, 17 Maret 2005
  • Moshe Y'chiail Freidman, Women in the Rabbinate, Jewish Observer, 17:8, 1984, 28-29.
  • Laurie Goodstein, Causing a Stir, 2 Synagogues Hire Women to Aid Rabbis, 6 Februari 1998, New York Times
  • Jeff Helmreich, Orthodox women moving toward religious leadership, Jumat, 6 Juni 1997, Long Island Jewish World
  • Marilyn Henry, Orthodox women crossing threshold into synagogue, Jerusalem Post Service, 15 Mei 1998
  • Jonathan Mark, Women Take Giant Step In Orthodox Community: Prominent Manhattan shul hires ‘congregational intern’ for wide-ranging spiritual duties, The Jewish Week, 19 Desember 1997
  • Emanuel Rackman, (Women as Rabbis) Suggestions for Alternatives, Judaism , Vol.33, No.1, 1990, hlm. 66-69.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rabi&oldid=829751"