Banyu krambil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Degan

Banyu krambil yaiku banyu bening ing sakjeroning woh krambil kang isih enom (degan). Omben-omben wujud banyu degan misuwur ing negara-negara tropis kaya ing India, Asia Kidul Wetan, Kepulauan Pasifik, Afrikalan Karibia, kanthi wujud asline, dikalengake, utawa diwadhahi gendul.

Banyu krambil dinggo omben-omben umum didol ing pira-pira panggon, saka restoran nganti ing pinggir-pinggir dalan. Umume migunakake krambil ijo lan diparas nalika arep diombe kanggo mesthekake menawa isih seger saka krambile.

Bakul degan, ing Delhi, India

Krambil kang dijupuk banyune biasane krambil kang isih enom, nalika isih ijo. Kanggo njupuk banyune, biasane krambil diparas kanggo gawe bolongan. Nalikane dibukak pisanan, kadhangkala banyu krambil muncrat metu, amarga beda tekanan saka njero krambil.


Nuts, coconut water
Nilai nurtrisi per 100 g (Cithakan:Convert/oz)
Energi 79 kJ (Cithakan:Convert/kcal)
Karbohidrat 3.71 g
- Gula 2.61 g
- Dietary fibre 1.1 g
Lemak 0.2 g
Protein 0.72 g
Air 94.99 g
Vitamin A equiv. 0 μg (0%)
- beta-carotene 0 μg (0%)
- lutein and zeaxanthin 0 μg
Thiamine (Vit. B1) 0.03 mg (2%)
Riboflavin (Vit. B2) 0.057 mg (4%)
Niacin (Vit. B3) 0.08 mg (1%)
Pantothenic acid (B5) 0.043 mg (1%)
Vitamin B6 0.032 mg (2%)
Folate (Vit. B9) 3 μg (1%)
Vitamin C 2.4 mg (4%)
Vitamin E 0 mg (0%)
Vitamin K 0 μg (0%)
Calcium 24 mg (2%)
Iron 0.29 mg (2%)
Magnesium 25 mg (7%)
Phosphorus 20 mg (3%)
Potassium 250 mg (5%)
Zinc 0.1 mg (1%)
Persèntase ngrujuk saka rékomendasi Amérika Sarékat kanggo wong diwasa.
Source: Sumberdata Nutrisi USDA

Produk turunan[sunting | sunting sumber]

Banyu krambil bisa digawe nata de coco.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banyu_krambil&oldid=834396"