Vitamin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Vitamin yaiku zat sing wigati tumrap kasarasané awak kang dibutuhaké jroning gunggung sing sethithik. Mupangaté kanggo ngolah lakuné metabolisme, ing babagan tuwuhing awak. Ing basa Inggris, vita maknané urip lan ammoniacum tegesé dhadhak damar. Kurangé vitamin ana ing kéwan utawa manungsa nyebabaké lara. Vitamin A bisa kalis ana ing banyu (vitamin A lan B) uga bisa kalis ana ing gajih (lemak) (Vitamin A, D, E, K).

Jinis[sunting | sunting sumber]

  • Vitamin A
  • Vitamin B
  • Vitamin C
  • Vitamin D
  • Vitamin E
  • Vitamin K

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vitamin&oldid=829803"