Zopf

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Zopf
Zopf.jpg
Jeneng liyanéZüpfe
JinisBread
Panggonan asalSwitzerland
Woworan pokokFlour, milk, eggs, butter, yeast
VariasiHefekranz or Hefezopf
Buku masakan: Zopf  Médhia: Zopf

Zopf utawa Züpfe ( Tresse ing basa Prancis lan ″ treccia "ing basa Italia) kalebu jinis roti Switserlan, Ostenrik utawa Bavaria sing digawe saka glepung putih, susu, endhog, mentega lan ragi . Adonan disapu karo kuning telur utawa susu sadurunge dipanggang, diwenehi kulit. Iki dipanggang kanthi bentuk plit lan tradisional dipangan ana ing wayah esuk dina Minggu. Swabia varian dikenal minangka Hefekranz (uga: Hefezopf), lan dibedakake karo Zopf minangka rasa manis. Jeneng ing basa Jerman lan Prancis asale saka bentuk roti, lan tegese "jalinan".