Hefekranz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Hefekranz
Hefezopf-5er.JPG
A hefezopf loaf with five braids
Jeneng liyanéHefezopf
JinisSweet zopf
Woworan pokokFlour, sugar, butter, eggs, yeast
Buku masakan: Hefekranz  Médhia: Hefekranz

Hefekranz utawa Hefezopf (secara harfiah "karangan ragi" lan "kepang ragi") minangka sawijining olahan roti legi saka Swiss, Jerman, Austria lan Tyrol Selatan .

Adonan iki digawe saka gula, glepung, mentega, endhog lan ragi (kadang nganggo kismis utawa almond ).

Ana rong jinis roti sing padha diarani vetekrans lan vetelängd (secara harfiah "wreath gandum" lan "dawa gandum") umume ing Swedia . Vetelängd mirip banget karo Hefezopf, dene rong ujung Vetekrans dipasang, mbentuk roti dadi bentuk O, sadurunge dipanggang.