Zgorzelec

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Zgorzelec
POL Zgorzelec COA.svg
Lambang Zgorzelec
Zgorzelec Map.png
Lokasi Zgorzelec
Katrangan cekak
Provinsi: provinsi Silesia Hilir
Jembar: 16 km²
Padunung: 33.278 jiwa 2004
Pelat nomor kendaran motor: DZG
Alamat
balé kutha:
ul. Domańskiego 7
59-900 Zgorzelec
Situs wèb resmi: www.urzad.zgorzelec.com
Pulitik
Walikutha: Rafał Gronicz

Zgorzelec (Jerman Ost-Görlitz utawa namung Görlitz waé) iku sawijining kutha ing Polandia. Kutha iki nduwé padunung 33.278 jiwa. Kutha Görlitz iki kutha sing binagi wiwit taun 1945. Kutha iki dipara loro déning kali Neisse sing dadi pawatesan antara Jerman serta Polandia. Sisih kulon mawa pusat kutha historis, iku dikuwasani Jerman, banjur sisih wétan dikuwasani Polandia.

Nanging banjur sirnaning rézim komunis ing Polandia wiwit taun 1990, Zgorzelec lan Görlitz miwiti pakaryan gotong royong. Pamaréntahan antara rong kutha sing saiki papané ana ing nagara sing béda-béda iki, akèh digabung. Contoné ana dines bus sing laku rutené saka Görlitz menyang Zgorzelec.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Zgorzelec&oldid=1001611"