Zakir Naik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zakir Naik
230px
Lair Zakir Abdul Karim Naik
(1965-10-18) Oktober 18, 1965 (umur 53)
Mumbai, Maharashtra, India
Wiyata Kishinchand Chellaram College
Alma mater Universitas Mumbai
Pakaryan ulama Islam, dhokter medis, orator
Taun aktif 1991–saiki
Anggota paheman Islamic Research Foundation
Bojo Farhat Naik
Sana jaringan IRF.net
PeaceTV.tv

Zakir Naik (Hindi: ज़ाकिर अब्दुल करीम नायक; lair 18 Oktober, 1965) ya iku ulama uga dhokter kang éntuk gelar Bachelor of Medicine and Surgery (MBBS) saka Maharashtra-India. Zakir Naik ya iku pangadeg lan Présidhèn Islamic Research Foundation (IRF) — sawijining organisasi nirlaba kang duwé lan nyiaraké jaringan saluran TV gratis Peace TV saka Mumbai, India.[1]

Jeneng[besut | besut sumber]

Zakir Naik duwé jeneng dawa Zakir Abdul Karim Naik.

Lair[besut | besut sumber]

Zakir Naik lair 18 Oktober 1965. Sakawit 1991 dhèwèké dadi ulama kang mèlu ing dakwah Islam lan perbandhingan agama. Dhèwèké ngomong manawa ancasé ya iku nggugah manèh dhasar-dhasar wigati Islam kang akèh-akèhé remaja Muslim ora sadhar utawa mung sithik paham ing njero kontèks modhèrnitas.

Karir[besut | besut sumber]

Naik wis nganakaké akèh debat lan sesorah ing kabèh donya, lumrahé dianakaké ing Mumbai, India, lan saben taun sakawit 2007 dhèwèké mimpin “Konferensi Damai” 10 dina ing Somaiya Ground, Sion, Mumbai karo cendhekiawan liya, kalebu pulitikus Malaysia, Anwar Ibrahim taun 2008.

Taun 2004, Naik lunga menyang Selandia Baru lan kutha krajan Australia saka undangan "Islamic Information and Services Network of Australia".

Ing terbitan 22 Fèbruari 2009, Indian Express gawé dhaftar “100 Wong India Paling Kuwat 2009″ ing antarané semilyar pendhudhuk India. Zakir Naik dadi peringkat 82. Ing dhaftar mirunggan “10 Guru Spiritual Paling Apik India”, Zakir Naik ing peringkat 3, sawisé Baba Ramdev lan Sri Sri Ravi Shankar, dadi siji-sijiné Muslim ing dhaftar iki.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. [1], diaksès tanggal 16 Juli 2011.

Pranala njaba[besut | besut sumber]