Menyang kontèn

Yukpo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Yukpo ( Koréa: 육포 ) yaiku salah sawijining jinis olahan po utawa daging garing, digawe saka daging sapi . [1] Iki minangka panganan tradhisional Korea, umume dipangan minangka panganan cemilan, banchan (panganan sing ngiringi bap ) utawa anju (panganan sing ngiringi sul ). [1] [2] [3] Iki uga minangka salah sawijining panganan sing disiapake kanggo acara tradhisional kayata pyebaek (salam resmi saka penganten anyar sawise upacara penganten) lan jesa (ritus leluhur). [4] [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b Korean Food Guide 800. Seoul: The Korea Foundation. 2014. ISBN 978-89-89782-10-0. Dibukak ing 28 September 2018.
  2. Park, Si-soo (28 March 2014). "'Yukpo' ㅡ delicacy made by toil, patience". The Korea Times. Dibukak ing 28 September 2018.
  3. Pettid, Michael J. (2008). Korean Cuisine: An Illustrated History. London: Reaktion Books. kc. 61. ISBN 978-1-86189-348-2. Dibukak ing 28 September 2018.
  4. Park, Ji-Hyoung; Lee, Kyung-Hee (2005). "Quality Characteristics of Beef Jerky made with Beef meat of various Places of Origin". Korean Journal of Food and Cookery Science. 21 (4): 528–535. Dibukak ing 28 September 2018.
  5. Lee, Chang Hyeon; Kim, Young (2018). "Jongka, the traditional Korean family: Exploring jongka food in the context of Korean food categories". Journal of Ethnic Foods. 5 (1): 40–53. doi:10.1016/j.jef.2018.02.006.