Yuan Shikai

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Yuan Shikai
YuanShika Colour.jpg
Emperor of China
Lungguh
22 December 1915 – 22 March 1916
Prémièr Lou Tseng-Tsiang
Kadhisiki None (title created)
Kagantèni None (title abolished)
President of the Republic of China
Lungguh
10 Maret 1912 - 22 Desember 1915
Prémièr Tang Shaoyi
Lou Tseng-Tsiang
Zhao Bingjun
Xiong Xiling
Sun Baoqi
Xu Shichang
Wakil Présidhèn Li Yuanhong
Kadhisiki Sun Yat-sen
Kagantèni None (monarchy declared)
President of the Republic of China
Lungguh
22 March 1916 - 6 June 1916
Prémièr Xu Shichang
Duan Qirui
Wakil Présidhèn Li Yuanhong
Kadhisiki Sun Yat-sen
Kagantèni Li Yuanhong
Prime Minister of the Imperial Cabinet
Lungguh
2 November 1911 – 10 March 1912
Kadhisiki Yikuang, Prince Qing
Kagantèni Zhang Xun
Viceroy of Zhili and Minister of Beiyang
Lungguh
1901 - 1908
Kadhisiki Li Hongzhang
Kagantèni Yang Shixiang
Rerincèn priangga
Lair (1859-09-16)16 Sèptèmber 1859
Xiangcheng, Henan, Qing Empire
Pati 6 Juni 1916(1916-06-06) (umur 56)
Beijing, Republic of China
Bangsa Chinese
Parté pulitik Beiyang Army
Republican Party
Sisihan Yu Yishang
Lady Shen, concubine
Lady Lee, concubine
Lady Kim, concubine
Lady O, concubine
Lady Yang, concubine
Lady Ye, concubine
Lady Zhang, concubine
Lady Guo, concubine
Lady Liu,concubine
Anak Yuan Keding
Yuan Kewen
15 other sons
15 daughters
Panggaota General, Pulitisi
Tandha tangan
Jasa militèr
Taun leladi 1881-1916
Perang Imo Incident
Gapsin Coup
First Sino-Japanese War
Boxer Rebellion

Yuan Shikai (Hanzi tradhisional: 袁世凱; basa Tionghoa: 袁世凯; Pinyin: Yuán Shìkǎi; Wade-Giles: Yüan Shih-k'ai; Courtesy Weiting 慰亭; Pseudonym: Rong'an 容庵) (16 September 1859 – 6 Juni 1916) iku jendral Républik Rakyat Cina kang penting lan uga salah siji politikus kang misuwur nalika jaman Dinasti Qing.

Yuan Shikai lair ing Henan nalika taun 1859. Bapake uga dadi pemberontak ing Cina Lor nalika taun 1850 lan 1860. Dheweke iku nduwèni dulur telu, nanging Yuan Shikai diadopsi déning pak Like 1866. Sawise bapak angkate mati ing taun 1873 dheweke pindhah ing Beijing melu pak Like nganti 1878. Wiwit cilik dheweke ora seneng sinau babagan sekolah, dherweke luwih seneng ngajak, numpak jaran, silat.[1]

Nalika taun 1822 akeh kaributan kang anti Jepang amarga kudeta. Tentarane Cina banjur lunga menyang Seoul kanggo nyegah raksine Jepang. Wiwit iku Yuan Sukses lan urip ing Korea nganti suwene 12 taun.[1] Nalika taun 1885 dheweke diangkat dadi komisaris Cina ing Seoul. Yuan uga semangat anggone dadi komisaris, utamane nalika Perang Sino-Jepang ing taun 1894-1895.[2]

Cithakan sikil[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yuan_Shikai&oldid=1053281"