Yoo Jae-suk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Yoo Jae-suk
Yoo Jae Suk going to work at Happy Together on August 19, 2017 (1).jpg
Lair (1972-08-14) Agustus 14, 1972 (umur 47)
Suyu-dong, Seongbuk-gu, Seoul, Korea Kidul
Médhium Stand-up, televisi
Bangsa Korea Kidul
Taun aktif 1991 – sekarang
Jènre Observasional, Sketsa, Wit, Parodi, Slapstick
Bojo Na Kyung-Eun (penyiar) (o. 2008)
Anak Yoo Ji Ho (l. 2010)
Nama Korea
Hangul
Hanja
Alihaksara Koréa Kang Sinampurna Yu Jae-seok
McCune–Reischauer Yu Chae-sŏk

Yoo Jae-suk (Hangul유재석; RRYu Jae-seok; lair ing Seoul, Korea Kidul, 14 Agustus 1972; umur 47 taun) inggih menika satunggaling juru banyol (kumedhian) lan prèsènter saking Korea Kidul. Piyambakipun menika asring pikantuk jejuluk "Nation's MC" (국민 MC) amargi piyambakipun menika asring dados MC wonten ing kathah kalodhangan kados dene wonten ing adicara Infinite Challenge, Running Man, X-Man, lan Family Outing. Yoo Jae-suk menika dipunmangertosi awit saking kapinteranipun lan daya tarik ing manéka demografi. Yoo Jae-suk menika sampun paring bukti piyambakipun dados salah satunggaling komédian lan prèsènter ingkang kondhang wonten ing Korea.[1][2][3]

Pagesangan wiwitan[besut | besut sumber]

Yoo Jae-suk menika miyos nalika tanggal 14 Agustus 1972 wonten ing Seoul, Korea Kidul, Yoo Jae-suk menika putra pembarep kanthi sedhèrèk ingkang cacahipun tiga. Piyambakipun menika kuliah wonten ing Seoul Institute of the Arts, ananging boten saged lulus amargi sampun repot minangka juru banyol (kumedhian).

Karier[besut | besut sumber]

Wiwitan[besut | besut sumber]

Debut televisi Yoo Jae-suk menika kawiwitan saking Festival Komedi KBS (kanggé mahasiswa) nalika tahun 1991, ing mriku piyambakipun nindakaken parodi komersil kaliyan Choi Seung-gyung (Hangul최승경). Piyambakipun nari kanggé satunggaling cover saking lagu "Step by Step" saking New Kids on the Block ingkang ugi kalebet salah satunggal saking wiwitan wekdal ingkang paring kesan.[4] Ing taun 2002, saksampunipun sangang taun ingkang rekasa minangka juru banyol (kumedhian) ingkang boten dipunmangertosi, awit saking rekomendasi dening Choi Jin-sil, piyambakipun mbeta adicara satunggaling program ingkang sinebat Live and Enjoy Together (Hangul동거동락). Program menika lajeng dados kondhang lan wiwit saking menika Yoo Jae-suk ngawontenaken program sanesipun. Piyambakipun lajeng kondhang nalika piyambakipun mbeta adicara satunggaling program ingkang dipunsebat The Crash of MCs (HangulMC 대격돌 – 공포의 쿵쿵따) sareng kaliyan Kang Ho-dong, Lee Hwi-jae lan Kim Han-seok (Hangul김한석).

Penghargaan Grand Prize (Daesang) ingkang sepisan menika kanggé satunggaling program kondhang ingkang dipunsebat Happy Together Friends. Konsep adicara kasebat inggih menika kanggé pesohor televisi kanggé manggihaken kanca sekolah (gangsal ing antawisipun saking kathah kanca palsu ingkang lenggah wonten ing wingkingipun meja). Adicara menika kanthi ancas kanggé medalaken kenangan nostalgia babagan padintenan ing sekolah. Grand Prize menika paring kesan, boten namung menika penghargaan sepisan Yoo Jae-suk, ananging amargi penghargaan menika asalipun saking stasiun penyiaran papan piyambakipun menika nglampahi debut.

Gelar wicara[besut | besut sumber]

Yoo Jae-suk ugi mbeta adicara Come to Play (Hangul놀러와) sareng kaliyan Kim Won-hee lan Happy Together Season 3 (Hangul해피 투게더 3) sareng kaliyan Park Myeong-su, Park Mi-sun lan Shin Bong-sun. Yoo Jae-suk menika mbeta gelar wicara menika kanthi wekdal ingkang dangu (kekalihipun menika langkung saking 5 taun) lan peringkatipun panggah inggil sedangunipun mangsa jabatanipun. Sinaosa Happy Together tasih siaran, Come to Play kapungkasan ing taun 2012.[5] Yoo Jae-suk menika nyobi ingkang saksae-saenipun mbedakaken gaya asalipun, ingkang kekalihipun dhedhasar sinten ingkang dados bintang tamu lan kawontenan samenika.

Program Varietas Good Sunday: Family Outing lan Running Man[besut | besut sumber]

[[Berkas:劉在錫.jpg|jmpl|kiri|180px|Yoo Jae-suk wonten ing program Running Man]]

Saksampunipun gantosipun adicara wonten ing SBS, ing tanggal 15 Juni 2008, Yoo Jae-suk menika dados MC utama Family Outing (Hangul패밀리가 떴다) minangka perangan saking rentetan program SBS Good Sunday. sareng kaliyan Lee Hyori, Yoon Jong-shin, Kim Su-ro, Lee Chun-hee, Kang Dae-sung, Park Ye-jin lan Kim Jong-kook (wiwit saking episode 19), ingkang damel "kulawarga" (paraga) adicara. Family Outing menika dados salah satunggaling adicara kanthi peringkat inggil wonten ing Korea, ingkang kanthi konsisten dumugi peringkat paling inggil ing Korea kanthi wekdal tengah dinten Minggu sonten, lan sampun pikantuk popularitas daring ing antawisipun penggemar Hallyu.

Wiwit saking 11 Juli 2010, Yoo Jae-suk menika dados MC realitas-varietas Running Man sareng kaliyan anggota Infinite Challenge, Haha, lan lelipur sanesipun kadosdene Ji Suk-jin, Kim Jong-kook, Gary saking Leessang (ingkang nilaraken program menika wiwit saking episode 324 amargi badhe fokus dhateng karir musikipun), Song Ji-hyo, Lee Kwang-soo, Song Joong-ki (ingkang nilaraken program menika wiwit saking episode 41 kanggé fokus dhumateng karir akting) lan Lizzy sakingg After School (ingkang nilaraken program menika kanthi alesan ingkang boten dipunmangertosi). Sinaosa program menika boten gadhah wiwitan ingkang saé bab pambiji, ananging lajeng dados kondhang lan gadhah basis penggemar internasional ingkang konsistèn dumugi samenika.

Penampilan tamu lan kolaborasi[besut | besut sumber]

[[Berkas:Yoo Jae-seok 2016.jpg|jmpl|180px|Yoo wonten ing karpet abang KBS Entertainment Awards 2016.]]

Ing tahun 2012, Yoo Jae-suk lan rekanipun ingkang sami mbeta adicara Infinite Challenge, Noh Hong-chul lan Haha, medal wonten ing video musik kanggé singel hit Psy "Gangnam Style".[6] Wonten ing video kasebat, piyambakipun ngambali karakter nari disko retro ingkang piyambakipun damel kanggé mock-band "Sagging Snail" ing Festival Musik West Coast Highway "Infinite Challenge" ingkang kala menika Psy ugi rawuh. Sareng kaliyan paraga Infinite Challenge, Yoo Jae-suk sepisan malih medal wonten ing single lajenganipun Psy, "Gentleman".

Ing tanggal 15 Juli 2015, Yoo Jae-suk napak asmani kontrak eksklusif kaliyan FNC Entertainment saksampunipun Yoo Jae-suk boten gadhah agensi sedangunipun kirang langkung 5 taun.[7] Ing bulan September 2015, piyambakipun medal minangka cameo wonten ing drama Korea Kidul, My Daughter, Geum Sa-wol.[8]

Saking taun 2015 dumugi 2016, Yoo Jae-suk mbeta program Two Yoo Project Sugar Man sareng kaliyan You Hee-yeol. Program kasebat fokus dhumateng pedamelan malih lagu hits saking penyanyi ingkang sampun ical saking paningal publik. Ing taun 2016, Yoo Jae-suk nindakaken kolaborasi kaliyan EXO wonten ing single SM Station kanthi judul "Dancing King", ingkang ugi kolaborasi kanggé Infinite Challenge. Piyambakipun medal sesarengan wonten ing konser EXO kanthi judul EXO Planet #3 - EXO'rDIUM ing Bangkok.

Ing media[besut | besut sumber]

Kejawi pikantuk jejuluk minangka "Nation's MC", Yoo Jae-suk menika ugi pikantuk jejuluk minangka "The Grasshopper", amargi tampilanipun wiwitan ingkang piyambakipun asring ngginakaken busana kadosdene walang.[4]

Pagesangan[besut | besut sumber]

Ing taun 6 Juli 2008, Yoo Jae-suk menika krama kaliyan penyiar MBC, Na Kyung-eun (Hangul나경은), ingkang nyambut damel sesarengan piyambakipun wonten ing adicara Infinite Challenge.[9][10] Yoo Jae-suk lan garwanipun pikantuk putra ingkang sepisan nalika tanggal 1 Mei 2010.[11][12]

Filemografi[besut | besut sumber]

MC televisi[besut | besut sumber]

Pratelan program samenika
Tahun Judul Jaringan Cathetan
2006–samenika Infinite Challenge MBC Anggota (Host-in-chief) (wiwit saking 6 Mei 2006)
2007–samenika Happy Together Season 3 KBS2 Co-Host (wiwit saking 28 Juli 2007)
2010–samenika Running Man SBS Anggota (Host-in-chief) (wiwit saking 11 Juli 2010)
2017–samenika Same Bed, Different Dreams Season 2 SBS Host
Pratelan tilas program
Tahun Judul Jaringan Cathetan
2000 - 2002 Achievable SaturdayStar Survival Donggeodongrak (Live and Fun Together) MBC Host
2002 Super TV Enjoy Sunday KBS2 Co-Host
! Exclamation Mark MBC Co-Host
2002 - 2003 Dangerous Invitation KBS Co-Host
2003 - 2007 X-Man SBS Host-in-chief
2004 - 2005 Happy Together – Tray Singing Room (Karaoke) KBS2 Co-Host
2004 - 2012 Yoo Jae-suk & Kim Won-hee's Come to Play MBC Host
2005 - 2007 Happy Together – Tray Singing Room (Karaoke) KBS2 Co-Host
Yoo Jae-suk's Truth Game SBS Host
2007 Haja Go! (Let's Do It!) SBS Host-in-chief
Old TV SBS Host-in-chief
2007 - 2008 Miracle Contestant SBS Host
2008 - 2010 Family Outing SBS Host
2014 I Am a Man KBS2 Co-Host
2015-2016 Two Yoo Project Sugar Man JTBC Host
Same Bed, Different Dreams Season 1 SBS Host

Linimasa[besut | besut sumber]

Drama televisi[besut | besut sumber]

Tahun Judul Peran Jaringan
2000 - 2001 Great Friends KBS
2005 Banjun Drama SBS
2008 Yi San Cameo MBC
2009 Queen of Housewives Cameo
2015 The Girl Who Sees Smells Cameo kaliyan anggota Running Man SBS
My Daughter, Geum Sa-wol Cameo MBC

Film[besut | besut sumber]

Tahun Judul Peran Cathetan
1994 Tyranno's Toenail
2008 Bee Movie (ingkang ngisi swara basa Korea minangka Barry B. Benson)
2009 White Tuft, the Little Beaver (ingkang ngisi basa Korea minangka narator & Owl)[13]

Penampilan video musik[besut | besut sumber]

Tahun Judul Artis
2004 "Cause' You're Pretty" (이쁘니까) Shinnago (신나고)
2005 "Look Out the Window" Kang Ho-dong
2009 "Let's Dance" Future Liger (proyek grup sareng kaliyan Tiger JK, Tasha)
2012 "Room Nallari" (방구석 날라리) Sagging Snail (처진 달팽이; proyek grup sareng kaliyan Lee Juck)
"Gangnam Style" (강남스타일) Psy
2013 "Gentleman"
2014 "Beep" Park Ji-yoon
2015 "Tell Me One More Time" Jinusean
2016 "Dancing King" EXO

Radio[besut | besut sumber]

tahun Judul Jaringan
2000 FM Date
KBS
FM Plus
MBC
Lee Hwi-jae's Starry Night (K-Pop Quiz)
2001 Wishlist Songs Playing at Noon
2003 A Date at 2 pm
2005 Wishlist Songs Playing at Noon (Nutrition Tonic Talk Show sareng kaliyan Kang Ho-dong)
Defeat the Boredom
Haha's Ten Ten Club
SBS
All Thanks to You
2006 Wishlist Songs Playing at Noon (Nutrition Tonic Talk Show No. 2 sareng Kang Ho-dong)
MBC
Park Myeong-su's Fun Fun Radio (Summer Special)
Noh Hong-chul's Our Belated Youthful Days
SBS
2007 Park Myeong-su's Fun Fun Radio (Phone)
MBC
Park Myeong-su's Fun Fun Radio (The Age of a Big Star)
Yoon Jong-shin's A Date at 2 pm (Stalking)
2008 Park Myeong-su's A Date at 2 pm (Phone)
Park Kyung-lim's Starry Night (Phone)
2009 Song Eun-ee, Shin Bong-sun's Dong Go Dong Rak (sareng Noh Hong-chul)
SBS
2014 Tablo's Dreaming Radio (Daily DJ)
MBC

Diskografi[besut | besut sumber]

Singel
Tahun Judul Cathetan
2006 "All You Need Is Love" sareng anggota Infinite Challenge
2007 "If I Do It or Not" (하나마나송) sareng Noh Hong-chul
"Fascination of Samba" (삼바의 매력) bagian saking Infinite Challenge Song Festival (강변북로 가요제)
2009 "The Family's Day" (패밀리의 하루) sareng anggota Family Outing
"Let's Dance" bagian dari Infinite Challenge Olympic Road Duet Song Festival sareng Tiger JK, Tasha (올림픽대로 듀엣 가요제)
2011 "Apgujeong Nallari" (압구정 날라리) bagian saking Infinite Challenge West Coast Highway Music Festival sareng Lee Juck
"As I Say" (말하는 대로) bagian saking Infinite Challenge West Coast Highway Music Festival sareng Lee Juck
2012 "Room Nallari" (방구석 날라리) Sagging Snail (처진달팽이)
"Heat Stroked Seagull" (더위 먹은 갈매기) dengan Song Eun-yi (송은이), Kim Sook (김숙) (Aransemen RockBrain (kolaborasi Noh Hong-chul dan NoBrain)'s "Heat Stroked Seagull")
2013 "Please Don't Go My Girl" kaliyan You Hee-yeol (유희열), Kim Jo-Han (김조한)
"Dance King" (댄스왕) Yoo Jae-Suk (유재석) feat You Hee-yeol (유희열) (Bonus track kanggé Album Muhan Dojeon Jayuro Music Festival)
2014 "Eyes, Nose, Lips" (눈, 코, 입) dening Taeyang -parody
2015 "I'm So Sexy" Dancing Genome (댄싱게놈), bagian saking Infinite Challenge Yeongdong Expressway Music Festival sareng Park Jin-young
2016 "Dancing King" kolaborasi kaliyan EXO lumantar SM Station
"Like" (처럼) Yoo Jae-suk (유재석) kaliyan Dok2, feat. Lee Hi, bagian saking Infinite Challenge History × Hiphop special

Iklan[besut | besut sumber]

  • 1998 OB Lager Beer
  • 2000 New Century I-Touch 017
  • 2002 Bando Sports
  • 2003 Gold Feel
  • 2007 Shinhan
  • 2007 NeNe Chicken
  • 2007 TG Sambo Computer
  • 2007 TG Sambo Computer – LUON Crystal
  • 2008 Shinhan Group (2nd)
  • 2008 NeNe Chicken (2nd)
  • 2008 S-Oil
  • 2009 Giordano
  • 2009 NeNe Chicken (3rd)
  • 2009 Shinhan Group (3rd)
  • 2010 ABC Mart
  • 2013 Coca Cola (Infinity Challenge )

Tampilan sanèsipun[besut | besut sumber]

  • 2007 S/S SFAA Seoul Collection Lee Sang-Bong Fashion Show
  • 2007 10th Super Korea Cup IDSF Youth Open Dance Sports (Amateur) Jive
  • 2008 Participant of Seoul Design Olympic
  • 2008 Aerobic 6-Person National Games Event

Pangaji lan Nominasi[besut | besut sumber]

Tahun Penghargaan Kategori Kasil
1991 Inaugural KBS College Student Gag Competition Honorable Award Menang
2000 MBC Drama Awards Special Award in Television MC Menang
Gyeongin Broadcasting and Entertainment Popular Comedian Award Menang
2002 1st KBS Entertainment Awards Best Television prèsènter Menang
Book Publishing Promotion Book Reading Special Award Menang
2003 2nd KBS Entertainment Awards Top Excellence Award in Television MC Menang
3rd MBC Entertainment Awards Top Excellence Award in Show/Variety Menang
2004 SBS Drama Awards Special Award in Television MC Menang
2005 4th KBS Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
2006 18th Korean Broadcasting Producer Awards Best Television MC Menang
42nd Baeksang Arts Awards Best Male TV Personality Menang
Blue Media Speech Award Menang
6th MBC Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
2007 7th MBC Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) (sareng kaliyan anggota Infinite Challenge) Menang
8th Korea Video Competition Photogenic Award Menang
Mobile Entertainment Awards Best Television MC Menang
2008 2nd Mnet 20's Choice Awards Variety Star of the Year Menang
2nd SBS Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
1st Nickelodeon Korea Kids' Choice Awards Favorite Comedian Menang
2009 21st Korean Broadcasting Producer Awards Best Television MC Menang
9th MBC Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
PD Award Menang
3rd SBS Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) (sareng kaliyan Lee Hyori) Menang
Best Teamwork Award (kanggé Family Outing) Menang
2nd Nickelodeon Korea Kids' Choice Awards Favorite Comedian Menang
2010 9th KBS Entertainment Awards Best Teamwork Award (kanggé Happy Together 3) Menang
10th MBC Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
Korean Guardian Tree Award Menang
4th SBS Entertainment Awards Best 10 Entertainers Menang
3rd Nickelodeon Korea Kids' Choice Awards Favourite Comedian Menang
2011 11th MBC Entertainment Awards Top Excellence Award in a Variety Show Menang
5th SBS Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
4th Nickelodeon Korea Kids' Choice Awards Favorite Comedian Menang
53rd National Rowing Championships 2000m Novice Eight Special Award (sareng anggota Infinite Challenge) Menang
2012 12th MBC Entertainment Awards PD Award[5][14] Menang
6th SBS Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
Viewers' Favorite TV Personality Menang
3rd Korean Popular Culture and Arts Award Prime Minister Award Menang
5th Nickelodeon Korea Kids' Choice Awards Favorite Comedian Menang
2013 49th Baeksang Arts Awards Daesang (Grand Prize) for TV Menang
6th Nickelodeon Korea Kids Choice Awards Favorite Comedian Menang
12th KBS Entertainment Awards Eating Broadcast Award (for Happy Together 3) Menang
7th SBS Entertainment Awards Viewer's Choice Most Popular Entertainer Award Menang
7th SBS Entertainment Awards Viewer's Most Popular Award (bersama anggota Running Man) Menang
2014 13th KBS Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
14th MBC Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
8th SBS Entertainment Awards Viewer's Choice Most Popular Entertainer Award Menang
2015 15th MBC Entertainment Awards Achievement Award (bersama anggota Infinite Challenge) Menang
9th SBS Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) (sareng Kim Byung-man) Menang
Viewers' Favorite TV Personality Menang
2016 15th KBS Entertainment Awards Best Teamwork Award (kanggé Happy Together 3) Menang
16th MBC Entertainment Awards Daesang (Grand Prize) Menang
InStyle Korea Entertainer Star Icon (kategori pria) Menang

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Yoo Named Comedian of the Year". The Korea Times. 21 Desember 2009. Dijupuk 19 Januari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  2. "Yoo Jae-suk MBC's Priciest Entertainer". The Korea Times. 12 Oktober 2009. Dijupuk 19 Januari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. "Yoo Jae-suk Paid Nearly W1 Billion by MBC in 2008". The Chosun Ilbo. 12 Oktober 2009. Dijupuk 6 Agustus 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. a b Park, Shin-hong; Lee, Sun-mi (13 Juni 2013). "With fame comes humility for Yoo Jae-suk". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 4 Juli 2013. 
  5. a b Jeon, Su-mi (31 Desember 2012). "Yoo Jae Suk Says Goodbye to Come to Play at the MBC Entertainment Awards". Dijupuk 19 Februari 2018.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  6. "Yoo Jae Suk's mushroom hair draws attention". Allkpop. 13 Juli 2012. Dijupuk 22 April 2013. 
  7. 홍세영 (16 Juli 2015). 유재석, FNC와 전속계약…정형돈과 한솥밥. Sports DongA (ing basa Korea). Dijupuk 16 Juli 2015. 
  8. 김양수 (22 November 2015). 유재석, 오늘(22일) '내딸 금사월' 출격…7년만의 연기도전. JoyNews24 (ing basa Korea). Dijupuk 22 November 2015. 
  9. "Yoo Jae-seok and Na Kyung-eun's Wedding". KBS World. 19 Juli 2008. Dijupuk 6 Agustus 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  10. Ho, Stewart (9 Februari 2012). "Photos from Yoo Jae Suk's Wedding Surface". enewsWorld. Dijupuk 6 Agustus 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date=, |date= (pitulung)
  11. hML "Yoo & Na welcome son". Yonhap (dalam Bahasa Korea). 1 Mei 2010. Diakses tanggal 6 Agustus 2013.
  12. "Na Kyung-eun Wants to Swap Mic for Maternal Duties". The Chosun Ilbo. 6 Agustus 2013. Dijupuk 6 Agustus 2013.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  13. "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing October 27, 2010. Dijupuk 11 November 2010.  (ing basa Koréa)
  14. "Park Myung Soo Wins Grand Prize at 2012 MBC Entertainment Awards". Soompi. 31 Desember 2012. Dijupuk 2 Juli 2013.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:Infinite Challenge Cithakan:Running Man Cithakan:Good Sunday Cithakan:Baeksang Arts Award Grand Prize Televisi