Yihe Yuan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 39°59′51.00″N 116°16′8.04″E / 39.9975000°N 116.2689000°E / 39.9975000; 116.2689000

Istana Musim Panas
The Summer Palace in Beijing
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Républik Rakyat Cina Edit this on Wikidata
Paugeran i, ii, iii[1]
Rujukan 880
Koordhinat 39°59′51″N 116°16′08″E / 39.9975°N 116.2689°E / 39.9975; 116.2689
Prasasti 1998 (Sèsi 22)

Yihe Yuan utawa Basa Indonesia dadi Istana Musim Panas ya iku istana kang ana ing 15 km saka pusat kutha Beijing.[2][3]

Wiwitane dibangun ing jaman Dinasti Jin [2][3] kanthi jeneng Taman Qingyi.[3] Banjur dibalekake ing pondasi wiwitan kang minangka karya arsitektur kebun klasik Tiongkok ing taun 1886 sawise akèh kang wis rusak amarga perang ing taun 1860.[2] Banjur jenenge diowahi dadi Yuan Ming Yuan lan pungkasane dadi Yihe Yuan déning Ibusuri Cixi ing taun 1881.[3] Owah-owahan kang pungkasan dibarengi karo renovasi gedhe-gedhenan.[3] Sawise renovasi iku, Ibusuri Cixi banjur manggon ana kono.[3]

Ing taun 1998, istana iki didadekake salah sawijining saka Situs Warisan Dunia UNESCO.[2][3] Kombinasi iki nggabungake kekayaan alam kayata bukit lan perairan kanthi bangunan gaweyane manungsa kayata paviliun,balai, kuil, istana lan kreteg.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/880.
  2. ^ a b c d e Summer Palace, UNESCO World Heritage Site. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  3. ^ a b c d e f g Beijing Summer Palace, Travel China Guide. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.