Yihe Yuan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 39°59′51.00″N 116°16′8.04″E / 39.9975000°N 116.2689000°E / 39.9975000; 116.2689000

Sana Warisan Donya UNESCO
Istana Musim Panas
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
The Summer Palace in Beijing
Jinis Cultural
Wewaton i, ii, iii
Rujukan 880
Tlatah UNESCO Asia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti 1998 (Sési 22)

Yihe Yuan utawa Basa Indonesia dadi Istana Musim Panas ya iku istana kang ana ing 15 km saka pusat kutha Beijing.[1][2]

Wiwitane dibangun ing jaman Dinasti Jin [1][2] kanthi jeneng Taman Qingyi.[2] Banjur dibalekake ing pondasi wiwitan kang minangka karya arsitektur kebun klasik Tiongkok ing taun 1886 sawise akèh kang wis rusak amarga perang ing taun 1860.[1] Banjur jenenge diowahi dadi Yuan Ming Yuan lan pungkasane dadi Yihe Yuan déning Ibusuri Cixi ing taun 1881.[2] Owah-owahan kang pungkasan dibarengi karo renovasi gedhe-gedhenan.[2] Sawise renovasi iku, Ibusuri Cixi banjur manggon ana kono.[2]

Ing taun 1998, istana iki didadekake salah sawijining saka Situs Warisan Dunia UNESCO.[1][2] Kombinasi iki nggabungake kekayaan alam kayata bukit lan perairan kanthi bangunan gaweyane manungsa kayata paviliun,balai, kuil, istana lan kreteg.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Summer Palace, UNESCO World Heritage Site. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g (en)Beijing Summer Palace, Travel China Guide. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yihe_Yuan&oldid=1075412"