Yihe Yuan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordhinat: 39°59′51.00″N 116°16′8.04″E / 39.9975000°N 116.2689000°E / 39.9975000; 116.2689000

Sana Warisan Donya UNESCO
Pura Mangsa Panas
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
The Summer Palace in Beijing
JinisCultural
Wewatoni, ii, iii
Rujukan880
Tlatah UNESCOAsia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti1998 (Sési 22)

Yihe Yuan utawa Basa Indonesia dadi Pura Mangsa Panas ya iku pura kang ana ing 15 km saka pusat kutha Beijing.[1][2]

Wiwitane diyasa ing jaman Dinasti Jin [1][2] kanthi jeneng Taman Qingyi.[2] Banjur dibalekake ing pondasi wiwitan kang minangka karya arsitèktur kebun klasik Tiongkok ing taun 1886 sawisé akèh kang wis rusak amarga perang ing taun 1860.[1] Banjur jenenge diowahi dadi Yuan Ming Yuan lan pungkasane dadi Yihe Yuan déning Ibusuri Cixi ing taun 1881.[2] Owah-owahan kang pungkasan dibarengi karo renovasi gedhé-gedhenan.[2] Sawisé renovasi iku, Ibusuri Cixi banjur manggon ana kono.[2]

Ing taun 1998, pura iki didadèkaké salah sawijining saka Situs Warisan Dunia UNESCO.[1][2] Kombinasi iki nggabungake kekayaan alam kaya ta bukit lan perairan kanthi yasan gaweyane manungsa kaya ta paviliun,balai, kuil, pura lan kreteg.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e Summer Palace, UNESCO World Heritage Site. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  2. a b c d e f g Beijing Summer Palace, Travel China Guide. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.