Yihe Yuan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Koordhinat: 39°59′51.00″N 116°16′8.04″E / 39.9975000°N 116.2689000°E / 39.9975000; 116.2689000

Pura Musim Panas
The Summer Palace in Beijing
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Républik Rakyat Cina Edit this on Wikidata
Kalebu Deheyuan
Jade Belt Bridge
Long Corridor
Marble Boat Edit this on Wikidata
Paugeran i, ii, iii[1]
Rujukan 880
Koordhinat 39°59′51″N 116°16′08″E / 39.9975°N 116.2689°E / 39.9975; 116.2689
Prasasti 1998 (Sèsi 22)

Yihe Yuan utawa Basa Indonesia dadi Pura Musim Panas ya iku pura kang ana ing 15 km saka pusat kutha Beijing.[2][3]

Wiwitane diyasa ing jaman Dinasti Jin [2][3] kanthi jeneng Taman Qingyi.[3] Banjur dibalekake ing pondasi wiwitan kang minangka karya arsitèktur kebun klasik Tiongkok ing taun 1886 sawisé akèh kang wis rusak amarga perang ing taun 1860.[2] Banjur jenenge diowahi dadi Yuan Ming Yuan lan pungkasane dadi Yihe Yuan déning Ibusuri Cixi ing taun 1881.[3] Owah-owahan kang pungkasan dibarengi karo renovasi gedhé-gedhenan.[3] Sawisé renovasi iku, Ibusuri Cixi banjur manggon ana kono.[3]

Ing taun 1998, pura iki didadèkaké salah sawijining saka Situs Warisan Dunia UNESCO.[2][3] Kombinasi iki nggabungake kekayaan alam kaya ta bukit lan perairan kanthi yasan gaweyane manungsa kaya ta paviliun,balai, kuil, pura lan kreteg.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ http://whc.unesco.org/en/list/880.
  2. ^ a b c d e Summer Palace, UNESCO World Heritage Site. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  3. ^ a b c d e f g Beijing Summer Palace, Travel China Guide. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.