Yihe Yuan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

Koordinat: 39°59′51.00″N 116°16′8.04″E / 39.9975000°L 116.2689000°W / 39.9975000; 116.2689000

Istana Musim Panas*
Situs Warisan Donya UNESCO

The Summer Palace in Beijing
Nagara 22px China
Jinis Cultural
Wewaton i, ii, iii
Rujukan 880
Wewengkon Asia-Pasifik
Sajarah didaftaraké
Didaftar resmi 1998  (Sèsi 22)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Yihe Yuan utawa Basa Indonesia dadi Istana Musim Panas ya iku istana kang ana ing 15 km saka pusat kutha Beijing.[1][2]

Wiwitane dibangun ing jaman Dinasti Jin [1][2] kanthi jeneng Taman Qingyi.[2] Banjur dibalekake ing pondasi wiwitan kang minangka karya arsitektur kebun klasik Tiongkok ing taun 1886 sawise akeh kang wis rusak amarga perang ing taun 1860.[1] Banjur jenenge diowahi dadi Yuan Ming Yuan lan pungkasane dadi Yihe Yuan déning Ibusuri Cixi ing taun 1881.[2] Owah-owahan kang pungkasan dibarengi karo renovasi gedhe-gedhenan.[2] Sawise renovasi iku, Ibusuri Cixi banjur manggon ana kono.[2]

Ing taun 1998, istana iki didadekake salah sawijining saka Situs Warisan Dunia UNESCO.[1][2] Kombinasi iki nggabungake kekayaan alam kayata bukit lan perairan kanthi bangunan gaweyane manungsa kayata paviliun,balai, kuil, istana lan kreteg.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Summer Palace, UNESCO World Heritage Site. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g (en)Beijing Summer Palace, Travel China Guide. Diundhuh tanggal 1 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Yihe_Yuan&oldid=997698"