Xiumin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Xiumin
Xiumin - 2016 Gaon Chart K-pop Awards red carpet.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lairKim Min-seok
Lair (1990-03-26) Maret 26, 1990 (umur 29)
Korea Kidul
SakaKorea Kidul
GénrePop, dansa, R&B
PakaryanPenyanyi, penari, aktor
PirantiVokal
Mangsa akarya2011–samenika
LabèlS.M. Entertainment
Sing magepokanEXO, EXO-CBX, SM Town
Sana jaringanexo.smtown.com
Nama panggung
Hangul
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaSi-u-min
McCune–ReischauerSiumin
Jeneng lair
Hangul
Hanja
Alihaksara Koréa Kang SinampurnaGim Min-seok
McCune–ReischauerKim Minsŏk

Kim Min-Seok (lair 26 Maret 1990; umur 29 taun) utawi ingkang dipunmangertosi minangka asma panggung Xiumin inggih menika satunggaling penyanyi Korea Kidul ingkang tasih aktif wonten ing industri musik Tiongkok lan Korea Kidul. Samenika, piyambakipun menika kalebet salah satunggaling anggota boyband EXO-M, subkelompok saking boyband Tiongkok-Korea Selatan EXO.

Biografi[besut | besut sumber]

1990-2011: Pra-debut[besut | besut sumber]

Xiumin menika wiyos 26 Maret 1990 wonten ing Korea Kidul. Piyambakipun menika dipunlebetaken wonten ing SM Entertainment kanthi lumantar S.M. Everysing Contest nalika taun 2008. Piyambakipun dipunpapanaken wonten ing asrama sareng kaliyan trainee SM sanèsipun. Piyambakipun dipunlatih ing bidang nyari, nari, lan akting. Xiumin menika dipunpapanaken wonten ing satunggaling boyband Korea kanthi nama EXO lan piyambakipun menika dados anggota ingkang paling sepuh. Xiumin menika mlebet wonten ing EXO-M lan dados lead dancer.

2012-samenika: Debut kaliyan EXO[besut | besut sumber]

EXO menika debut wonten ing 2011 SBS Gayo Daejun nalika tanggal 29 Dhésèmber 2011.[1] SM Entertainment medalaken rilis pers kanggé ngumumaken boyband ingkang badhé debut wonten ing wulan Maret utawi April 2011, nalika SM Entertainment nepangaken anggota boyband ingkang énggal kasebat wonten ing trailer ingkang asipat individu.[2] Xiumin medal wonten ing trailer nalika tanggal 26 Januari 2012. Prolog single "What Is Love" ingkang namung dipuntembangaken déning Chen lan Lu Han, dipunrilis nalika tanggal 30 Januari 2012.[3] Grup menika medalaken rilis prolog single kaping kalih kanthi irah-irahan "History" nalika tanggal 9 Maret 2012.[4]

EXO menika ngawontenaken showcase pre-debut sapisan wonten ing Seoul's Olympic Stadium, nalika tanggal 31 Maret 2012, satus dinten saksampunipun EXO debut trailer sapisan nalika tanggal 21 Dhésèmber 2011. Kirang langkung wonten 3000 fans saking 8000 pelamar dipunpilih supados rawuh wonten ing adicara kasebat. Grup menika ngawontenaken showcase ingkang kaping kalih lan Konferensi pèrs ingkang sapisan wonten ing Aula Besar saking University of International Business and Economics ing Beijing, Cina nalika tanggal 1 April 2012.[5] Debut resmi tunggal tembang "Mama" dipunrilis nalika tanggal 8 April 2012,[6] kalajengaken kanthi EP, Mama, nalika tanggal 9 April 2012.[7] EXO-M ngawontenaken adicara debutipun kanthi tembang "MAMA" nalika tanggal 8 April 2012 wonten ing adicara 12th Yinyue Fengyun Bang Awards.[8]

Solo[besut | besut sumber]

Nalika tanggal 23 Juni 2013, sareng kaliyan réncang setunggal label SHINee Minho, piyambakipun dados wakil Korea nalika wonten tetandhingan bal-balan kanggé 2013 Asian Dream Cup wonten ing Shanghai.[9]

Nalika taun 2013, Xiumin ugi mlebet wonten ing video musikipun "Gone" saking penyanyi wanita solo Korea Selatan, Jin. Wonten ing video kasebat, piyambakipun akting kaliyan aktris Kim Yoo Jung.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "EXO makes their debut at SBS ‘Gayo Daejun’". Allkpop. 2011-12-29. http://www.allkpop.com/2011/12/exo-makes-their-debut-at-sbs-gayo-daejun. Diwiwiti 2018-01-16.
  2. "SM Entertainment to debut new male group in March/April 2011". Allkpop. 2011-01-09. http://www.allkpop.com/2011/01/sm-entertainment-to-debut-new-male-group-in-marchapril-2011. Diwiwiti 2018-01-16.
  3. "EXO to release prologue single on January 30th". Allkpop. 2012-01-26. http://www.allkpop.com/2012/01/exo-to-release-prologue-single-on-january-30th. Diwiwiti 2018-01-16.
  4. "EXO-K and EXO-M to release second prologue single, “History”!". Allkpop. 2012-03-06. http://www.allkpop.com/2012/03/exo-k-and-exo-m-to-release-second-prologue-single-history. Diwiwiti 2018-01-16.
  5. "EXO to hold showcases in Korea & China, announces April debut". Allkpop. 2012-03-26. http://www.allkpop.com/2012/03/exo-to-hold-showcases-in-korea-china-announces-april-debut. Diwiwiti 2018-01-16.
  6. "EXO-K and EXO-M to pre-release their title track “MAMA” on April 8th". Allkpop. 2012-03-05. http://www.allkpop.com/2012/04/exo-k-and-exo-m-to-pre-release-their-title-track-mama-on-april-8th. Diwiwiti 2018-01-16.
  7. "EXO-K and EXO-M release “MAMA”!". Allkpop. 2012-03-07. http://www.allkpop.com/2012/04/exo-k-and-exo-m-releases-mama. Diwiwiti 2018-01-16.
  8. "EXO-K and EXO-M will Make Their Debut on April 8th both in Korea and China !" (Press release). S.M. Entertainment. 3 April 2012. Dijupuk 2018-01-16. 
  9. "SHINee's Minho, EXO's Xiumin & Luhan will participate at "2013 Asian Dream Cup" Football Match in Shanghai on June 23". SMTownEngSub. 2013-06-22. https://twitter.com/SMTownEngSub/status/348253077872185344. Diwiwiti 2018-01-16.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cithakan:EXO Cithakan:S.M. Entertainment

{{subst:#if:|}} [[Kategori:{{subst:#switch:{{subst:uc:1990}}

|| UNKNOWN | MISSING = Taun lair ora ana {{subst:#switch:{{subst:uc:}}||LIVING=(wong urip)}}
| #default = Lair 1990

}}]] [[Kategori:{{subst:#switch:{{subst:uc:}}

|| LIVING  = Wong urip
| UNKNOWN | MISSING  = Taun pati ora ana
| #default = Pati 

}}]]