Wushu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Wushu

Wushu (武術 atau 武术; Cina: wǔshù) ya iku seni bertempur utawa bela diri.[1] Tembung iku luwih benar dibandingke karo tembung sing luwih misuwur nanging panganggone salah kung fu, sing artine ahli ana ing bidang tertentu, ora namung bela diri.[1] Kabeh kategori Seni bela diri China sing tradisional, keras lan lembut bisa diarani Wushu.[1] Wushu keras kalebu tinju kidul Nanquan lan tinju dawa Changquan.[1] Wushu lembut kalebu tinju Taiji, Telapak Bagua, lan tinju Hsing Yi.[1] Seni beladiri Wushu kang dikembangake déning etnisChina kang wis netep ing wewengkon Asia Tenggara (paling utama Indonésia) diarani Kuntao.[1]

5 Èlemen Wushu[besut | besut sumber]

  1. Banyu: Lambange kauripan, amarga banyu menehi pangan tanduran lan wujude banyu mesti padha karo wadah sing kanggo isi banyu.[1]
  2. Kayu: Lambange balung lan otot, kanggo energi saka kauripan lan nalika kena geni bisa gawé panas kanggo tenaga (otot).[1]
  3. Geni: Lambange kekuatan lan ketangkasan, menehi nutrisi saka asil pembakaran kang agawé kemajuan.[1]
  4. Bumi: Lambange lemah, menehi panggonan kanggo urip.[1]
  5. Logam: Lambange senjata, senjata iki penting banget kanggo wushu, supaya bisa ngalahake musuh.[1]

Wushu ing Indonésia[besut | besut sumber]

Wushu ing Indonesia mulai diresmikake utawa mulai dadi organisasi ulah raga sing kalebu KONI ya iku ing tanggal 10 November 1992, lan kang pisanan melu ing SEA GAMES Singapura taun 1993.[2] Bapak IGK Manila ya iku wong utawa tokoh ngadhege wushu Indonesia.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k (id)Wushu (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)
  2. ^ a b (id)raga.kompas.com/read/2011/05/23/14091012/Suhu.dari.China.Tatar.Pelatih.Wushu Suhu dari China Tatar Pelatih Wushu (Dipuntingali tanggal 17 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Wushu&oldid=989847"