Wong Njaba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Wong Njaba (sajeroning basa Prancis: L'Étranger, basa Inggris: The Stranger utawa The Outsider tegesé 'Wong Asing' utawa 'Wong Njaba'), iku sawijining buku roman karya Albert Camus, kababar ing taun 1942. Minangka novèl pisanan saka Camus, novèl iki karya kang paling misuwur, lan wujud tèks kunci tumrap filsafat abad kaping-20. Téma lan wawasan karya iki kerep dikutip minangka conto saka èksistènsialisme, sanadyan Camus ora nganggep awaké golongan èktènsialis; nyatané, isi karya mau ngoncèki warna-warna aliran pamikiran filsafat kang béda-béda, kalebu (kang paling ketara lan mligi) absurdisme, uga atheisme, determinisme, nihilisme, lan stoicisme.

Paraga utama ya iku Meursault, wong lanang Prancis, kanthi sipat ora duwé pangrasa émosional (emotionally detached), pasif (innately passive), lan anomic, kang katoné kanthi ora kalebu nalar, mrejaya wong Arab kang dikenal ing Aljir. Carita iki kapérang dadi rong jilid, ya iku jilid siji lan loro: Pangertèné Meursault sadurungé lan sawisé matèni.

Réferènsi[besut | besut sumber]

http://www.latimes.com/entertainment/news/movies/cl-et-jarhead4nov04,1,7395593.story

Pranala njaba[besut | besut sumber]