Willem-Alexander saking Walandi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Willem-Alexander

Raja Walandi

(gelar lain)
Willem-Alexander, Prince of Orange.jpg
Willem-Alexander ing New York City, 2009
Raja Walandi
Panjenengan 30 April 2013 – sapunika
Leluhur Beatrix
Pewaris Catharina-Amalia
Perdana Menteri Mark Rutte
Lair 27 April 1967 (umur 49)
Utrecht, Walandi
Garini

Máxima Zorreguieta Cerruti

(m. 2002)
Putra
Rincèn

Catharina-Amalia, Putri Oranje
[[Putri

Alexia saking Walandi|Putri Alexia]]
Putri Ariane
Jeneng dawa
Willem-Alexander Claus George Ferdinand
Wangsa Wangsa Orange-Nassau
Wangsa Amsberg
Bapa Claus von Amsberg
Ibu Putri Beatrix
Agama Protestan

Willem-Alexander saking Walandi miyos (27 April 1967) inggih punika raja Walandi sapunika. Panjenenganipun jumeneng nata awit tanggal 30 April 2013 minangka gantosipun Ratu Beatrix. Willem-Alexander punika putra pambajeng Ratu Beatrix lan Pangeran Claus.[1] Willem-Alexander kagungan rayi kalih, Pangeran Johan Friso lan Constantijn.[1]

Willem Alexander dipunlantik minangka raja Walandi kapisan ing salebeting 120 taun, wekdal dinten Selasa sasampunipun Ibunipun, Ratu Beatrix, mandhap keprabon/turun tahta, mungkasi 33 taun minangka raja Walandi.[2] Raja Willem dipunparingi pendidikan ing Wales, panjenenganipun pikantuk gelar sejarah ing Universitas Leiden. Willem nate tugas dados tentara Royal Navy 1985-1987.

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ (en)Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.

Pranala Njawi[sunting | besut sumber]