Willem-Alexander saking Walandi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Willem-Alexander
Raja Walandi (gelar lain)
Willem-Alexander, Prince of Orange.jpg
Willem-Alexander ing New York City, 2009
Raja Walandi
Panjenengan30 April 2013 – sapunika
LeluhurBeatrix
PewarisCatharina-Amalia
Perdana MantriMark Rutte
Lair (1967-04-27) 27 April 1967 (umur 52)
Utrecht, Walandi
GariniMáxima Zorreguieta Cerruti (m. 2002)
Putra
Rincèn
Catharina-Amalia, Putri Oranje
[[Putri Alexia saking Walandi|Putri Alexia]]
Putri Ariane
Jeneng dawa
Willem-Alexander Claus George Ferdinand
WangsaWangsa Orange-Nassau
Wangsa Amsberg
BapaClaus von Amsberg
IbuPutri Beatrix
AgamaProtèstan

Willem-Alexander saking Walandi miyos (27 April 1967) inggih punika raja Walandi sapunika. Panjenenganipun jumeneng nata awit tanggal 30 April 2013 minangka gantosipun Ratu Beatrix. Willem-Alexander punika putra pambajeng Ratu Beatrix lan Pangeran Claus.[1] Willem-Alexander gadhah rayi kalih, Pangeran Johan Friso lan Constantijn.[1]

Willem Alexander dipunlantik minangka raja Walandi kapisan ing salebeting 120 taun, wekdal dinten Selasa sasampunipun Ibunipun, Ratu Beatrix, mandhap keprabon/turun tahta, mungkasi 33 taun minangka raja Walandi.[2] Raja Willem dipunparingi pendidikan ing Wales, panjenenganipun pikantuk gelar sajarah ing Universitas Leiden. Willem naté tugas dados bala Royal Navy 1985-1987.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b bordeaux.fr. "Willem-Alexander, Raja Termuda di Éropah". bordeaux.fr. Dijupuk 3 Mèi.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. edition.cnn.com. "Willem-Alexander takes Dutch throne after mother abdicates". edition.cnn.com. Dijupuk 6 Mèi.  Paramèter |accessyear= sing ora kawruhan dikiwakaké (disaranaké |access-date=) (pitulung); Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njawi[besut | besut sumber]