Menyang kontèn

Wikimedia Enterprise

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Wikimedia Enterprise
ParentWikimedia Foundation
Situs jaringanenterprise.wikimedia.com
Kababar2021

Wikimedia Enterprise ya iku prodhuk komèrsial Wikimedia Foundation kanggo ménakaké anggoné nganggo data-data proyèk Wikimédia, contoné data Wikipédia. Prodhuk iki ngidinaké kang langganan njupuk data kanthi skala gedhé lan jaminan online kang dhuwur lumantar akèh format kaya ta Web API, snapshot data, utawa stream. Wikimedia Enterprise diumumaké pisanan nalika Maret 2021[1][2] lan dibabar nalika 26 Oktober 2021.[3][4]

Google lan Internet Archive dadi palanggan kapisanan, nanging Internet Archive ora mbayar prodhuk iki.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Cohen, Noam (March 16, 2021). "Wikipedia Is Finally Asking Big Tech to Pay Up". Wired. Diarsip saka asliné ing 17 March 2021. Dibukak ing 7 July 2022.
  2. Wyatt, Liam (March 16, 2021). "Introducing the Wikimedia Enterprise API". Diff. Wikimedia Foundation. Diarsip saka asliné ing 15 May 2022. Dibukak ing 7 July 2022.
  3. a b Roth, Emma (June 22, 2022). "Google is paying the Wikimedia Foundation for better access to information". The Verge. Diarsip saka asliné ing 23 June 2022. Dibukak ing 22 June 2022.
  4. "Wikimedia Enterprise: A New Part of Free Knowledge Infrastructure". Open Future (Blogpost) (ing basa Inggris). October 27, 2021. Diarsip saka asliné ing 2022-02-04. Dibukak ing 2022-07-07.

Pranala njaba[besut | besut sumber]