Wangun omah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Rencana omah kosong nuduhake fungsi sosial kanggo saben kamar

Omah, utawa domicile, punika papan digunakake minangka panggonan permanen utawa semi-permanen kanggo individu, kelompok utawa kulawarga . Iki minangka ruangan sing terlindung utawa separo lan bisa uga duwe aspek interior lan eksterior. Omah nyedhiyakake papan sing aman kanggo kamar conto, sing bisa ditindakake kegiyatan ing njero ruangan kaya ta turu, nyiyapake panganan, mangan lan higienis uga nyediakake papan kanggo kerja lan santai kaya ta kerja ing jarak adoh, sinau lan dolanan. Wangun omah sing fisik bisa uga statis kaya ta omah utawa apartemen, seluler kaya ta boat, trailer utawa yurt utawa digital kaya ta ruang virtual.[1] Aspek 'omah' bisa dipikirake ing skala, saka skala mikro sing nuduhake ruang paling raket kanggo omah individu lan ngarahake area sekitar menyang skala makro saka wilayah geografis kaya ta kutha, desa, kutha, negara utawa planet .

Prinsip undang-undang konstitusional ing pirang-pirang negara, sing ana gandhengane karo hak privasi sing ditemtokake ing artikel 12 Pratelan Hak Asasi Manusia Universal [2] yaiku omah sing ora bisa dilanggar minangka papan perlindungan lan perlindungan individu.

Kapal prau ing Mississippi

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Definition: Home". Dictionary. Dibukak ing 29 October 2020.
  2. "Universal Declaration of Human Rights" (PDF). Diarsip saka sing asli (PDF) ing 22 August 2017. Dibukak ing 2018-05-08.