Vivek Oberoi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vivek Oberoi
Lair Vivek Anand Oberoi
(1976-09-03) 3 Sèptèmber 1976 (umur 40)
Hyderabad, Andhra Pradesh, India
Pakaryan Film actor
Taun aktif 2002–present
Bojo Priyanka Alva Oberoi
Sana jaringan http://vivek-oberoi.com

Vivek Oberoi (ਵਿਵੇਕ ਓਬੇਰੋਈ, (1976-09-03) 3 Sèptèmber 1976 (umur 40) विवेक ओबरॉय (వివేక్ ఒబెరాయ్) dheweké iku aktor India.[1] Dheweké iku aktor India lan aktivis sosial.[1] Dheweké iku putra aktor Bollywood Suresh Oberoi lan Yashodhara Oberoi.[1] Vivek Oberoi saka Pakistan, lan miwiti debut aktingé ning Perusahaan film Ram Gopal Varma.[1] Dheweké sempet narima bebungah Filmfare Awards kanggo kategori Debut palling apik lan Aktor Pendukung paling apik.[1] Dheweké mbintangi film action, ROAD AND DUM, ning film kasebut, dheweké mainaké peran dadi priya kang ngusahakaké dadi bagian saka kapulisian India ananging anduwèni masalah karo inspektur pulisi kang jenengé Encounter Shankar.[1]

Ning taun 2002, dheweké mbintangi SAATHIYA kang disutradarai déning Shaad Ali.[1] Awit iku, film kang dibintangi déning dheweké tambah akeh.[1] Vivek Oberoi ora namung meranaké peran action wae, ananging dheweké uga meranaké peran film komedi lan drama.[1] Film-film kang tau dibintangi déning dheweké ya iku MASTI, YUVA, OMKARA, KURBAAN lan liya-liyané.[1] Saiki Oberoi dijadwalaké kanggo mainaké peran utama ning film BLOODY PAKI kang disutradarai déning Shaad Ali lan Siwa.[1]

Saka taun 2003, dheweké nganakaké konferensi pers ning ngomahé.[1] Dheweké nuduh manawa aktor Salman Khan wis ngacem dheweké amarga dheweké anduwèni hubungan kang raket karo Aishwarya Rai, ananging Salman Khan mbantah.[1] Ning taun 2007, dheweké anjaluk ngapura karo Salman Khan amarga tuduhan kasebut.[1] Dheweké tau dikabaraké cedhak kari Aiswara Rai, Gurpreet Gill, Neeru Bajwa.[2] Ning tanggal 29 Oktober taun 2010, Oberoi nikah karo Alva Priyanka, putri menteri Karnataka, Jeevaraj Alva ning Bangalore.[1][2]

Oberoi njabat dadi juru ngomong ning obahan anti tembakau kang dimotori déning World Health Organization (WHO).[1] Dheweké uga aktif ning kegiyatan amal ning Chennai lan Mumbai.[1] Riptaané judulé Project Hope kang ditujukaké kanggo menehi bantuwan kanggo para korban tsunami Samudra Hindia 2004 anggawe dheweké olih panghargaan saka Rotary International.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)biografi Vivek Oberoi dipununduh tanggal 22 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Vivek Oberoi dipununduh tanggal 22 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vivek_Oberoi&oldid=1100354"