Vivek Oberoi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Vivek Oberoi
Lair Vivek Anand Oberoi
(1976-09-03) 3 Sèptèmber 1976 (umur 40)
Hyderabad, Andhra Pradesh, India
Pakaryan Film actor
Taun aktif 2002–present
Bojo Priyanka Alva Oberoi
Sana jaringan http://vivek-oberoi.com

Vivek Oberoi (ਵਿਵੇਕ ਓਬੇਰੋਈ, (1976-09-03) 3 Sèptèmber 1976 (umur 40) विवेक ओबरॉय (వివేక్ ఒబెరాయ్) dhèwèké iku aktor India.[1] Dhèwèké iku aktor India lan aktivis sosial.[1] Dhèwèké iku putra aktor Bollywood Suresh Oberoi lan Yashodhara Oberoi.[1] Vivek Oberoi saka Pakistan, lan miwiti debut aktingé ning Perusahaan filem Ram Gopal Varma.[1] Dhèwèké sempet narima bebungah Filmfare Awards kanggo kategori Debut palling apik lan Aktor Pendukung paling apik.[1] Dhèwèké mbintangi filem action, ROAD AND DUM, ning filem kasebut, dhèwèké mainaké peran dadi priya kang ngusahakaké dadi pérangan saka kapulisian India ananging anduwèni masalah karo inspektur pulisi kang jenengé Encounter Shankar.[1]

Ning taun 2002, dhèwèké mbintangi SAATHIYA kang disutradarai déning Shaad Ali.[1] Awit iku, filem kang dibintangi déning dhèwèké tambah akèh.[1] Vivek Oberoi ora namung meranaké peran action wae, ananging dhèwèké uga meranaké peran filem komedi lan drama.[1] Film-filem kang tau dibintangi déning dhèwèké ya iku MASTI, YUVA, OMKARA, KURBAAN lan liya-liyané.[1] Saiki Oberoi dijadwalaké kanggo mainaké peran utama ning filem BLOODY PAKI kang disutradarai déning Shaad Ali lan Siwa.[1]

Saka taun 2003, dhèwèké nganakaké konferensi pers ning ngomahé.[1] Dhèwèké nuduh manawa aktor Salman Khan wis ngacem dhèwèké amarga dhèwèké anduwèni hubungan kang raket karo Aishwarya Rai, ananging Salman Khan mbantah.[1] Ning taun 2007, dhèwèké anjaluk ngapura karo Salman Khan amarga tuduhan kasebut.[1] Dhèwèké tau dikabaraké cedhak kari Aiswara Rai, Gurpreet Gill, Neeru Bajwa.[2] Ning tanggal 29 Oktober taun 2010, Oberoi nikah karo Alva Priyanka, putri menteri Karnataka, Jeevaraj Alva ning Bangalore.[1][2]

Oberoi njabat dadi juru ngomong ning obahan anti tembakau kang dimotori déning World Health Organization (WHO).[1] Dhèwèké uga aktif ning kegiyatan amal ning Chennai lan Mumbai.[1] Riptaané judhulé Project Hope kang ditujukaké kanggo menehi bantuwan kanggo para korban tsunami Samudra Hindia 2004 anggawe dhèwèké olih panghargaan saka Rotary International.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r biografi Vivek Oberoi dipununduh tanggal 22 Agustus 2011
  2. ^ a b berita Vivek Oberoi dipununduh tanggal 22 Agustus 2011