Aishwarya Rai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aishwarya Rai
Aishwarya raavan.jpg
Aishwarya Rai in 2010
Lair Aishwarya Rai
(1973-11-01) 1 Novèmber 1973 (umur 45)
Mangalore, Karnataka, India
Padunungan Mumbai, Maharashtra, India
Jeneng liya Aishwarya Rai Bachchan
Pakaryan actor, model
Taun aktif 1991–present
Bojo Abhishek Bachchan (2007–present)

Aishwarya Rai-Bachchan utawa Aishwarya Bachchan(Jeneng lairé: Aishwarya Rai, Tulu: ಐಶ್ವರ್ಯಾ ರೈ) (lair ing Mangalore, Karnataka, India, 1 Novèmber 1973; umur 45 taun) dhèwèké iku artis utawa pemeran Bollywood kang tau dadi Miss World, sadurungé main ning donya filem, Aishwara Rai uga tau dadi model, Dhèwèké lair saka kulawarga berpendidikan, bapaké insinyur kelautan lan ibuné penulis. Rai shewe belajar ing Universitas Ruparel ing Mumbai nimba ngèlmu arsitek.[1] liyané bintang filem, wanita ayu iki nglakoni karire ing donya modeling. kanthi bekalé dadi model, Rai mèlu ajang Miss India ing taun 1994 lan banjur ngadu nasib ngikuti kontès kecantikan Miss World lan menang. rampung saka tugas Miss World, Rai banjur ngeramaiké donya perfileman India karo karir ing donya akting. lan karir aktingé, wanita kang biyasa disapa Rai utawa Ash iki mbintangi 40 luwih judhul filem.[1]

Filmografi [1][besut | besut sumber]

  • IRUVAR 1997
  • JEANS 1998
  • HUM DIL DE CHUKE SAANAM
  • DEVDAS, 2002
  • DHOOM 2
  • GURU lan JOODHA AKBAR 2007

Juni taun 2011, Kabar mbahagiaké teka saka pasangan selebritis Bollywood paling diomongké Aishwarya Rai lan Abhishek Bachchan.[2] Aktris ayu mantan Miss World iki dikabarke hamil anak pertamane.[2] Kehamilan pertama kanggo pasangan kang nikah taun 2007 kapungkur iki kanthi bangga ngumumké déning bapak Abhishek, ya iku aktor besar lan prodhuser Bollywood, Amitabh Bachchan, kang arep dadi simbah.[2] Aishwarya lan bojoné, kang hadir ing perhelatan Oscar taun iki, dikenal dadi 'pasangan super' ing India, keraa kaloroné ya iku bintang gedhé kang wis main ing warna-warna filem gedhi. Aishwarya dhéwé wis 'go international' lan mbintangi pirang filem Hollywood kang ngroketké.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Aishwarya Rai dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. a b c d berita Aishwarya Rai dipununduh tanggal 20 Juni 2011