Abhishek Bachchan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Abhishek Bachchan
Abhishek n Aishwarya at Raavan London premiere.jpg
Abhishek and Aishwarya at the Raavan London premiere
Lair 5 Fèbruari 1976 (umur 40)
Mumbai, Maharashtra, India
Pakarya Actor, Producer, Television presenter
Taun akarya 2000–present
Bojo Aishwarya Rai (2007–present)

Abhishek Bachchan (basa Hindi: अभिषेक बच्चन, dipunlairaken ing Mumbai, Maharashtra, India, 5 Februari 1976; umur 40 taun) dheweké iku aktor india, lan anak saka pasangan artis Bollywood kang jenengé Amitabh Bachchan lan Jaya Bachchan, Abhishek nikah karo aktris lan mantan Miss World, Aishwarya Rai, kang kapisanan Abhishek Bacchan main peran ning film Refugee, dheweké kalebu aktris enom ning Bollywood, dheweké putra pasangan ikon kondang Bollywood Amitabh Bachchan lan aktris Jaya Bhaduri Bachchan.[1] Abhishek lair ing kutha Gorakhpur, Maharashtra, India tanggal 5 Februari 1976 sempat ngenyam pendidikan ing Swiss lan kuliah ing Universitas Boston, AS.[1]

sakwisé kasil ngeraih gelar sarjana bisnis saka negeri Paman Sam kasebut, Abhishek mbalik ing kampung halamané lan ngikuti jejak wong tuwané terjun ing dunia akting.[1] Karir aktingé termasuk mulus. taun 2000 Abhishek mbintangi film debuté REFUGEE karo Kareen Kapoor. Film intuk akeh pujian.[1] banjur taun 2004, Abhishek sukses nggebrak pasar karo film balapan motor kang dikemas karo sinematografi canggih, DHOOM.[1]

Abhishek tampil ing sekuel DHOOM karo aktris kang mengkoné dadi istrinya, Aishwarya Rai.[1] Penampilane ing YUVA gawé dipuji macem-macem kritikus lan intuk penghargaan Filmfare Awards kategori aktor pendukung terbaik.[1] Juni taun 2011, Kabar mbahagiaké teka saka pasangan selebritis Bollywood paling diomongké Aishwarya Rai lan Abhishek Bachchan.[2] Aktris ayu mantan Miss World iki dikabarké hamil anak pertamané.[2] Kehamilan pertama kanggo pasangan kang nikah tahun 2007 kapungkur iki kanthi bangga ngumumké déning bapak Abhishek, ya iku aktor besar lan produser Bollywood, Amitabh Bachchan, kang arep dadi simbah.[2] "NEWS NEWS NEWS!! Aku akan menjadi kakek. Aishwarya hamil.. Sangat bahagia dan tak sabar!!!" tulis Bachchan lewat akun Twittere.[2]

Aishwarya lan bojoné, kang hadir ing perhelatan Oscar tahun iki, dikenal dadi 'pasangan super' ing India, keraa kaloroné ya iku bintang gedhe kang wis main ing macem-macem film gedhi. Aishwarya dhewe wis 'go international' lan mbintangi pirang film Hollywood kang ngroketké.[2]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)Abhishek Bachchan dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b c d e (id)Berita Abhishek Bachchan dipununduh tanggal 20 Juni 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abhishek_Bachchan&oldid=990963"