Abhishek Bachchan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Abhishek Bachchan
Abhishek n Aishwarya at Raavan London premiere.jpg
Abhishek and Aishwarya at the Raavan London premiere
Lair (1976-02-05) 5 Fèbruari 1976 (umur 41)
Mumbai, Maharashtra, India
Pakaryan Actor, Producer, Television presenter
Taun aktif 2000–present
Bojo Aishwarya Rai (2007–present)

Abhishek Bachchan (basa Hindi: अभिषेक बच्चन, lair ing Mumbai, Maharashtra, India, 5 Fèbruari 1976; umur 41 taun) dhèwèké iku aktor india, lan anak saka pasangan artis Bollywood kang jenengé Amitabh Bachchan lan Jaya Bachchan, Abhishek nikah karo aktris lan mantan Miss World, Aishwarya Rai, kang kapisanan Abhishek Bacchan main peran ning filem Refugee, dhèwèké kalebu aktris enom ning Bollywood, dhèwèké putra pasangan ikon kondhang Bollywood Amitabh Bachchan lan aktris Jaya Bhaduri Bachchan.[1] Abhishek lair ing kutha Gorakhpur, Maharashtra, India tanggal 5 Fèbruari 1976 sempat ngenyam pendidikan ing Swiss lan kuliah ing Universitas Boston, AS.[1]

sawisé kasil ngeraih gelar sarjana bisnis saka nagari Paman Sam mau, Abhishek mbalik ing kampung halamané lan ngikuti jejak wong tuwané terjun ing donya akting.[1] Karir aktingé termasuk mulus. taun 2000 Abhishek mbintangi filem debuté REFUGEE karo Kareen Kapoor. Film intuk akèh pujian.[1] banjur taun 2004, Abhishek sukses nggebrak pasar karo filem balapan motor kang dikemas karo sinematografi canggih, DHOOM.[1]

Abhishek tampil ing sekuel DHOOM karo aktris kang mengkoné dadi istrinya, Aishwarya Rai.[1] Penampilane ing YUVA gawé dipuji warna-warna kritikus lan intuk penghargaan Filmfare Awards kategori aktor pendukung terbaik.[1] Juni taun 2011, Kabar mbahagiaké teka saka pasangan selebritis Bollywood paling diomongké Aishwarya Rai lan Abhishek Bachchan.[2] Aktris ayu mantan Miss World iki dikabarké hamil anak pertamané.[2] Kehamilan pertama kanggo pasangan kang nikah taun 2007 kapungkur iki kanthi bangga ngumumké déning bapak Abhishek, ya iku aktor besar lan prodhuser Bollywood, Amitabh Bachchan, kang arep dadi simbah.[2] "NEWS NEWS NEWS!! Aku akan menjadi kakek. Aishwarya hamil.. Sangat bahagia dan tak sabar!!!" tulis Bachchan liwat akun Twittere.[2]

Aishwarya lan bojoné, kang hadir ing perhelatan Oscar taun iki, dikenal dadi 'pasangan super' ing India, keraa kaloroné ya iku bintang gedhé kang wis main ing warna-warna filem gedhi. Aishwarya dhéwé wis 'go international' lan mbintangi pirang filem Hollywood kang ngroketké.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g Abhishek Bachchan dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. ^ a b c d e Berita Abhishek Bachchan dipununduh tanggal 20 Juni 2011