Jaya Bachchan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jaya Bachchan
Jaya Bachchan48.jpg
Lair Jaya Bhaduri
(1948-04-09) 9 April 1948 (umur 68)
Jabalpur, Madhya Pradesh, India
Pakaryan Actress, Politician
Taun aktif 1963, 1971–1981, 1998–present
Bojo Amitabh Bachchan (1973–present)
Anak Abhishek Bachchan
Shweta Nanda

Jaya Bachchan (Bengali: জয়া ভাদুড়ী বচ্চন, Hindi: जया बच्चन; born Jaya Bhaduri lair tanggal (1948-04-09) 9 April 1948 (umur 68)) ya iku artis lan pulitisi saka India.[1] Dheweké iku alumni saka Institusi Film lan Televisi India, Pune.[1] Bachchan urip bebrayanan karo Amitabh Bachchan.[1] Anduwèni anak kang dijenengi Abhishek Bachchan kang uga dadi aktor.[1]

Sawisé tampil dadi aktris cilik ning film kang judulé Mahanagar ning taun 1963, dheweké miwiti perané dadi dewasa ning Guddi ning taun 1971, film kang disutradarai déning Hrishikesh Mukherjee.[1] Dheweké uga mainaké peran ning film-film India, kayata Jawani Diwani (1972), Koshih, Anamika, Priva Ka Ghar lan Bawarchi.[1] Dheweké uga mainaké peran bebarengan karo garwané Amitabh Bachchan ning film-film [[India, kayata Zanjeer (1973), Abhimaan (1973), Chupke Chupke (1975), lan Sholay (1975).[1]

Sasuwené njegur ning donya hiburan, dheweké olih 3 bebungah Filmfare Best Actress Award, 3 Filmfare Best Supporting Actress Award, lan uga bebungah Filmfare Lifetime.[1] Bachchan lair saka kaluwarga Bengali, pasangan Indira lan Taroon Kumar Bhaduri, penulis lan wartawan.[1] Dheweké sekolah ning St.Joseph’s Convent School, Bhopal.[1] Lulus saka kono, dheweké nerusaké sekolah film and Television Institute of India, Pune.[1]

KARIR[besut | besut sumber]

Dheweké mainaké peran kang kaping pisanan ya iku nalika dheweké mainaké peran pembantu ning film Mahanagar ning umur 15 taun bebarengan karo Anil Chatterjee lan Madhabi Mukherjee.[1] Dheweké akiré mutusaké kanggo nggabung ning Film and television Institute of India (FTII), pune, kanggo nyinauni seni peran lan lulus karo medali emas.[1] Dheweké uga olih peran ning film Guddi nalika taun 1971 dadi anak sekolahan.[1]

Dheweké nuli mainaké peran karo Amitabh Bachchan ning film Bansi Birju nalika taun 1972.[1] Tanggal 03 Juni 1973, dheweké nikah karo Amithab Bachchan, anduwèni anak lanang kang dijenengi Abhichek Bachchan lan anak wadon kang dijenengi Shweta Bachchan, kabehané uga dadi aktor.[1]

Ning taun, dheweké olih bebungah ning Inggris.[2] Dheweké olih bebungah amarga kontribusiné kang gedhé ning donya film kang wis dilakoni déning dheweké nganti telung dekade.[2] Bebungah iku ditarima nalika Festival Film Tongues on Fire ning Hotèl Sheraton, Piccadilly, London.[2]

KARIR POLITIK[1][besut | besut sumber]

Bachchan kapilih dadi “Samajwadi Party Member of Parliament” nalika taun 2010.

FILMOGRAFI[1][besut | besut sumber]

  • 1963  : Mahanagar
  • 1971  : Guddi, Dhanni Meye, Uphaar
  • 1972  : Jawani Diwani, Bawarchi, Parichay, Bansi Birju, Piya Ka Ghar, Annadata, Ek Nazar, Samadhi, Koshish, Shor, Jai Jawan Jai Makan
  • 1973  : Gaai Aur Gori, Anamika, Phagun, Zanjeer, Abhimaan
  • 1974  : Aahat, Dil Diwana, Kora Kagaz, Naya Din Nai Raat, Doosri Sita
  • 1975  : Mili, Chupke Chupke, Sholay
  • 1977  : Abhi To Jee Lein
  • 1978  : Ek Baap Chhe Bete
  • 1979  : Nauker
  • 1981  : Silsila
  • 1998  : Hazaar Chaurasi Ki Maa
  • 2000  : Fiza
  • 2001  : Kabhi Khushi Kabhie Gham.
  • 2002  : Koi Mere Dil Se Poochhe
  • 2003  : Kal Ho Naa Ho
  • 2007  : Laaga Chunari Mein Daag
  • 2008  : Lovesongs Drona
  • 2010  : Aap Ke Liye Hum

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)biografi Jaya Bachchan dipununduh tanggal 24 Agustus 2011
  2. ^ a b c (id)berita Jaya Bachchan dipununduh tanggal 24 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jaya_Bachchan&oldid=1092753"