Vittorio De Seta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Vittorio De Seta (lair 15 Oktober, 1923) iku sawijining sutradara film saka Italia .

Vittorio lair ing Palermo, Sisilia, saka kaluwarga sugih, lan sekolah babagan arsitektur ing Roma, sadurungé mutusaké dadi sutradara film. Vittorio nggawé sepuluh film dokumèntèr cendhak antarané taun 1954 nganti 1959, sadurungé nggawé filmé Bandit saka Orgosolo. Film dokumèntèr cendhak wiwitan sing digawé dipunjeraké menyang kahanan urip sadina-dina para buruh Sisilia kang mlarat. (Aja dibingungaké karo jeneng Vittorio de Sica, sutradara film kelairan Napoli)

Filmografi[besut | besut sumber]

Film Dokumèntèr[besut | besut sumber]

  • Vinni lu tempu de li pisci spata, 11', 1955
  • Isole di fuoco, 11', 1955
  • Sulfarara, 10', 1955
  • Pasqua in Sicilia, 11', 1955
  • Contadini del mare, 10', 1955
  • Parabola d'oro, 10', 1955
  • Pescherecci, 11', 1958
  • Pastori di Orgosolo, 11', 1958
  • Un giorno in Barbagia, 14', 1958
  • I dimenticati, 20', 1959


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Vittorio_De_Seta&oldid=1088640"