Surya Utama

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Uya Kuya)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Uya Kuya
Uya kuya.jpg
Lair Surya Utama
Pakaryan aktor, penyanyi, presenter, pesulap, pelawak
Bojo Astrid Margaretha
Anak Cinta Rahmania Putri Khairunisa
Sydney Agusto Putra Utama

Surya Utama utawa luwih kondhang ning masarakat kanthi jeneng Uya Kuya (lair ing Bandung, Jawa Barat, 4 April 1975; umur 44 taun) ya iku seorang penyanyi, presenter, pemain filem, prodhuser, pesulap, lan pengusaha sari Indonésia, dhèwèké populer ning dunya hiburan pertelevisian.[1] popular dadi penyanyi, dadi presenter, dadi juru main filem utawa aktor, dadi prodhuser, dadi pesulap, uga dadi pangusaha, Ning dunya hiburan musik, dhèwèké uga mantan saka grup vokal Tofu, kang ditinggalké nalika tanggal 28 Fèbruari taun 2003, lan luwih milih kanggo ngibur panggemaré kanthi cara nembang solo.[1]

Album soloné kang pisanan judhulé Cinta 24 Karat, tetembangan kang sakaligus dadi tetembangan soundtrack kanggo filem kang judhulé ora béda karo sesirah tetembangan sing dadi sountracké, Cinta 24 Karat.[1]

Taun 2011, Acara penghargaan tertinggi kanggo insan pertelevisian Indonésia ing gelaran Panasonic Gobel Awards 2011 digelar Jumat, wekti iki Uya bisa menang ing rong kategori sisan, kang pertama ya iku dadi presenter reality show favorit dhéwé, lan kang kelara, acara besutane ya iku UYA MEMANG KUYA kasil dadi acara reality show favorit dhéwé ing pilihan pemirsa.[2]

Bisa diprediksi priya kang berhasil nggawa grup band Tofu jaya ing masane iki pancen berpengalaman soal reality show, Uya dhéwé wis nggawa acara reality show awit taun 2003.[2]

Ujaré "Pastilah dari taun 2003 saya konsisten bawakan reality apapun orang bilang reality kaya apa, bentuknya kayak apa, acara saya ya iku reality show yang real," ditemoni ing acara Panasonic Gobel Awards, ing Jakarta Theater, Jakarta Pusat (25/03).[2] Dhèwèké ngrasa esih dipercya amarga dhèwèké wis tuwa lan pas-pasan, Uya sadar yèn masarakat isih percaya.[2]

Film[besut | besut sumber]

  • Cinta 24 Karat
  • Bad Wolf

Presenter[besut | besut sumber]

  • Playboy Kabel
  • Ketok Pintu
  • Ngacir
  • Ekspresi Gaya Pelajar (EGP) SMU
  • Hari Yang Aneh (2008)
  • Uya emang Kuya (2009-saiki)
  • Jebakan Betmen (2011-saiki)
  • Uya Emang Kuya Spec.Ramadhan

Album[besut | besut sumber]

  • Persembahan Cinta (album kompilasi anduwéne Andi Bayou)
  • Cinta 24 Karat
  • Playboy Insaf

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Uya kuya dipununduh tanggal 20 Juni 2011
  2. a b c d Gosip Uya kuya dipununduh tanggal 20 Juni 2011