Uwi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Uwi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Plantae
Filum: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Ordo: Dioscoreales
Kulawarga: Dioscoreaceae
Marga: Dioscorea
Jinis: D. alata
Jeneng binomial
Dioscorea alata
L.

Uwi (Dioscorea alata L. syn. D. atropurpurea Roxb.) ya iku umbi-umbian pangan. Sawijining uwi ana kang werna ungu saengga ing basa Inggris kasebut purple yam. Jinis liyane ana kang werna putih utawa semu kuning.

Uwi kalebu tumbuhan merambat kang goloré nganti bisa 10m. Godhong wujud panah.

Rujukan[sunting | besut sumber]

Pranala luar[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uwi&oldid=967403"