Uwi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Uwi
Dioscorea alata.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Filum: Magnoliophyta
Klas: Liliopsida
Ordho: Dioscoreales
Famili: Dioscoreaceae
Génus: Dioscorea
Spésies: D. alata
Jeneng binomial
Dioscorea alata
L.

Uwi (Dioscorea alata L. syn. D. atropurpurea Roxb.) ya iku umbi-umbian pangan. Sawijining uwi ana kang werna ungu saengga ing basa Inggris kasebut purple yam. Jinis liyane ana kang werna putih utawa semu kuning.

Uwi kalebu tumbuhan merambat kang goloré nganti bisa 10m. Godhong wujud panah.

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]