Utut Adianto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Utut Adianto
Utut Adianto Wahyuwidayat.jpg
Jeneng pepak Utut Adianto Wahyuwidayat
Negara  Indonésia
Lair {{{datebirth}}}
{{{placebirth}}}
Gelar Grandmaster (1986)
Peringkat 2548 (April 2009)
Peringkat paling dhuwur 2615 (January 1998)

Utut Adianto Wahyuwidayat (lair ing Jakarta, Indonesia, 16 Maret 1965; umur 52 taun) inggih punika satunggalipun pemain sekak / catur saking Indonesia.[1] Nalika angsal predhikat minangka pecatur grand master (GM) Indonesia[2], Utut Adianto kalebet pecatur paling enem saking Indonesia ingkang angsal kanugrahan punika, inggih punika nalika yuswanipun nembé 21 (selikur) taun.[1] Awit wekdal punika, prestasi kasebat sampun saged dipun-gantos déning pecatur junioripun ingkang namanipun Susanto Megaranto ingkang ing wekdal punika pikantuk gelar grand master nalika yuswanipun nembé 17 (pitulas) taun.[1] Utut Adianto naté dados grand master super ing taun 1995-1999, nalika ELO ratingipun langkung saking 2600.[1] Utut Adianto naté mlebet dhaftar 100 grand master donya nalika sasi Juni 2001 kanthi ELO rating cacah 2598. Sesarengan kaliyan pemain sekak nasional Machnan R. Kamaluddin, Ir. Eka Puta Wirya, lan Kristianus Liem, Utut Adianto damel Sekolah Catur Utut Adianto nalika tanggal 1 Juli 1993. Sekolah punika sampun kathah ngasilaken pecatur nasional. [1] Utut Adianto kagungan garwa ingkang namanipun DR. Tri Hatmanti lan kagungan putra Mekar Melati Mewangi.[1]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Utut Adianto dipunundhuh tanggal 9 Juli 2011)
  2. ^ Utut Adianto Hadapi Deddy Corbuzier dipunundhuh tanggal 6 Juli 2011)