Urea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Urea
Chemical structure of urea Urea 3D structure of urea
Umum
Jeneng internasional Diaminomethanal
Jeneng liya carbamide
Rumus Molekul (NH2)2CO
Rumus bangun NC(=O)N
Massa atom 60.07 g/mol
Penampakan padhetan awarna putih tanpa ambu
CAS number [57-13-6]
Properties
Berat Jinis and phase 1.33•103 kg/m3 [1], solid
Kelarutan sajeroning banyu 108 g/100 ml (20 °C)
167 g/100 ml (40 °C)
251 g/100 ml (60 °C)
400 g/100 ml (80 °C)
733 g/100 ml (100 °C)
Titik lebur 132.7 °C (406 K)
decomposes
Titik didih n.a.
Keasaman (pKa) 0.18
Kebasaan (pKb) 13.82
Chiral rotation [α]D Not chiral
Kakenthelan ? cP at ? °C
Kelembaban relatif kritis 81% (20 °C)
73% (30 °C)
Heat of solution in water -57,8 cal/g (endothermic)
46,6 %N
Struktur
Molecular shape ?
Coordination geometry trigonal planar
Crystal structure ?
Dipole moment ? D
Hazards
MSDS J.T. Baker
Main hazards ?
Titik nyala ? °C
R/S statement R: ? S: ?
RTECS number ?
NFPA 704 Cithakan:NFPA 704 estimated
Informasi tambahan
Structure & properties n, εr, etc.
Thermodynamic data Phase behaviour
Solid, liquid, gas
Spectral data UV, IR, NMR, MS
Related compounds
Other anions ?
Other cations ?
Related ? biuret
triuret
thiourea
Related compounds ?
Yèn ora ana wedharan tambahan,
materi ana ing kondisi standar (at 26 °C, 1 atm)
Infobox disclaimer and references

Urea iku siji senyawa organik kang dumadi saka unsur karbon, hidrogen, oksigèn lan nitrogen kanthi rumus CON2H4 utawa (NH2)2CO. Urea uga dikenal kanthi jeneng carbamide kang mligi dipigunakaké ing kawasan Éropah. Jeneng liya kang uga kerep dianggo ya iku carbamide resin, isourea, carbonyl diamide lan carbonyldiamine. Senyawa iki wujud senyawa organik sintesis pisanan kang kasil digawé saka senyawa anorganik, kang pungkasané ngruntuhaké konsèp vitalisme.

Urea Synthesis Woehler.png

Panemuan[besut | besut sumber]

Urea tinemu déning Hilaire Roulle taun 1773. Senyawa iki minangka senyawa organik pisanan kang kasil disintesis saka senyawa anorganik.

Rujukan[besut | besut sumber]