Universitas Pancasakti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Universitas Pancasakti Tegal
Diadegaké1980
JenisSwasta
RèktorProf. Dr. Trijaka Kartana
Mahasiswa-
Sarjana-
Magister-
Dhoktor5
Profesi1
LokasiKota Tegal, Jawa Tengah, Indonesia
Telepon+62283
Situs webhttp://www.upstegal.ac.id

Universitas Pancasakti (UPS) Tegal ya iku sawijining perguruan tinggi swasta ing Jawa Tengah kang ana ing Kutha Tegal. Diadhekake ing tanggal 1 Maret 1980. Awale jenenge Universitas Pancasila Tegal (Akta Pendirian Nomor 26 Taun 1979) kanthi harapan dadi Benteng Pancasila ing wewengkon Pantura khususé Eks Karesidenan Pekalongan.[1][2][3][4][5] Salah sijiné dhosèn ing pawiyatan luhur iki ana sing naté kapilih minangka komisioner Komisi Kepolisian Nasional ya iku Hamidah Abdurrachman.

Fakultas dan Program Studi[besut | besut sumber]

Fakultas Keguruan dan Ilmu Pendidikan (S-1)[besut | besut sumber]

  • Bimbingan dan Konseling
  • Pendidikan Pancasila dan Kewarganagaraan
  • Pendidikan Ékonomi
  • Pendidikan Basa, Sastra Indonesia dan Daerah
  • Pendidikan Basa Inggris
  • Pendidikan Matematika
  • Pendidikan Teknik Wangunan

Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Pulitik (S-1)[besut | besut sumber]

  • Ilmu Pamaréntahan

Fakultas Perikanan (S-1)[besut | besut sumber]

  • Pemanfaatan Sumberdaya Perikanan
  • Budidaya Perairan

Fakultas Ékonomi (S-1)[besut | besut sumber]

  • Manajemen Perusahaan (S-1)
  • Akuntansi (S-1)
  • Manajemen Perpajakan (D-3)

Fakultas Hukum (S-1)[besut | besut sumber]

  • Ilmu Hukum

Fakultas Teknik (S-1)[besut | besut sumber]

  • Teknik Mesin (S-1)
  • Teknik Industri (S-1)
  • Teknik & Manajemen Industri (D-3)
  • Teknik Mesin (D-3)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. InfoPantura: Pendaftaran Program Pascasarjana UPS Tegal Dibuka, dideleng 19 April 2017
  2. Binasyifa: Profil Lengkap Universitas Panca Sakti Tegal, dideleng 19 April 2017
  3. Jateng-TribunNews: Tahun 2015 Ini, Universitas Pancasakti Tegal Buka Tiga Prodi Baru, dideleng 19 April 2017
  4. BinaSwadaya: Universitas Pancasakti Bawa Tegal ‘Go International’, dideleng 19 April 2017
  5. Suara Merdeka: UPS Tegal akan buka tiga prodi baru, dideleng 19 April 2017

Pranala njaba[besut | besut sumber]