Uni Arab Maghribi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Arab Maghreb Union (orthographic projection).svg

Uni Arab Maghribi (basa Arab: إتحاد المغرب العربي‎ , Ittihad al-Maghrib al-Araby, basa Perancis: Union du Maghreb arabe dicekak UMA) ya iku sawijining organisasi pasetujon padagangan Pan-Arab kang nduwèni tujuan ningkataké integrasi ékonomi lan pulitik ing Afrika Lor antara Maroko, Aljazair, Tunisia, Libya, lan Mauritania.[1]

Anggota[besut | besut sumber]

Negara Wilayah (km²) Pedunung GDP(PPP) GDP (nominal) HDI
UMA 6.041.261 88.894.000 607.631 375.932 ____
Flag of Algeria.svg Aljazair 2.381.741 36.300.000 252.189 158.969 0,677 (dhuwur)
Flag of Morocco.svg Maroko 710.850 32.034.000 152.619 91.702 0,567 (sedheng)
Flag of Tunisia.svg Tunisia 163.610 10.648.000 100.048 43.863 0,683 (dhuwur)
Flag of Libya.svg Libya 1.759.540 6.546.000 96.099 77.912 0,755 (dhuwur)
Flag of Mauritania.svg Mauritania 1.025.520 3.366.000 6.676 3.486 0,433 (cendhèk)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Francesco Tamburini, L’Union du Maghreb Arabe, ovvero l’utopia di una organizzazione regionale africana, en "Africa", N. 3, 2008, p. 405-428


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Uni_Arab_Maghribi&oldid=987230"