Ucok Baba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ucok Baba
Ucok Baba.jpg
LairUsnan Batubara
Pakaryanaktor, presenter, pelawak
Taun aktif1993 - sapunika

Usnan Batubara utawi Ucok Baba(lair ing Medan, Sumatra Lor, 10 Mèi 1971; umur 48 taun) inggih punika satunggalipun aktor, presenter, lan pelawak Indonésia ingkang misuwur kanthi asma Ucok Baba.[1][2] Ucok Baba punika dados aktor lan pelawak Indonésia ingkang gadhah badan alit (inggilipun 91 cm) ingkang sampun dipunmangertosi déning masarakat.[1][2]

Karier[besut | besut sumber]

Lair minangka putra nomer pitu saking sangang sadhèrèk pasangan alm. Mahad Batubara lan Zakiah Lubis, Ucok Baba nelasaken wekdal alitipun ngantos SMA ing Medan.[1] Sasampunipun lulus SMA, Ucok péngin nglajengaken kuliah, nanging tiyang sepuhipun ingkang nyambut damelipun dados among tani boten kiyat mbiyayeni.[1] Nate nganggur, pungkasanipun Ucok ngadu nasib ing Jakata ing taun 1990.[1] Nasib saé manggihi Ucok Baba nalika kepanggih kaliyan satunggalipun staf Soraya Film ing panggènan fotokopi.[1] Ucok Baba dipuntawari main filem Bagi-bagi Dong kaliyan Warkop.[1] Sanèsipun main filem, Ucok ugi asring dados badut ing kathah acara hiburan.[1] Nama Ucok Babab wiwit misuwur nalika dados panatacara Piala Donya ing RCTI kaliyan Dik Doank ing taun 2002.[1]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Ucok Baba palakrama kaliyan Rina Angelina padha taun 1997.[1] Nalika palakami Ucok Baba nembé yuswa 26 taun lan naté boten dipunsarujuki déning tiyang sepuhipun Rina.[1] Nanging pungkasanipun tiyang sepuhipun paring restu.[1] Saking yasa bale wisma punika dipunparingi putra cacah kalih Ahmad Usriano Batubara lan Septi Aulia.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m Profil Profil Ucok Baba dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)
  2. a b Persiapan Pensiun Ucok Baba Buka Pabrik Roti dipunundhuh tanggal 27 Juli 2011)

Pranala njawi[besut | besut sumber]