Ttaemiri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jjimjilbang, pangadusan umum kas Koréa.

Ttaemiri (때밀이) ya iku istilah ing basa Koréa kang ateges nggosok, kang ditindakake sawisé aktivitas adus kanggo ngresiki awak.[1][2] Wong Koréa biyasa nggosok awak sawisé kungkum nganggo banyu panas kanthi ngumpulaké andhuk kasar kang diaraniandhuk Italia kulité dadi semu abang-abang.[1]

Andhuk Italia ya iku jinis kain kasar kang diprodhuksi ing Koréa kawit taun 1960-an kanggo kaperluan adus.[1] Kain mau disenengi amarga bisa ngresiki rereget kang kanthil saéngga peminaté tansaya nambah.[1] Diarani andhuk Italia amarga kain kasar kanggo gawé andhuk mau asalé saka Italia.[1] Sabeneré dhokter wis menging praktik nggosok awak nganggo Andhuk Italia amarga bisa ngocèki sel kulit mula bisa ngakibataké kulit garing lan rikat tuwa.[1] Sanajan duwé èfèk kang ora apik tumrap kulit, sapérangan wong Koréa isih seneng nggosok awak (ttaemiri) kang dikenal wong manca minangka budaya adusé wong Koréa.[1] Saiki istilah ttaemiri uga manut marang wong kang nglayani jasa adus ing panggonan-panggonan padusan umum.[1] Wog-wong mau ora mung nglayani jasa nggosok awak, nanging uga pijet lan facial.[1] Para wisatawan manca sing ana ing Koréa akèh kang nyoba nggosok awak kaya kang ditindakaké déning wong Koréa lan tuku andhuk Italia nalika blanja ing pasar Namdaemun minangka cindheramata.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j Ji, Geun-hwa (2003). "Korean Bath Culture : Rejuvenation of the Body and Mind" (PDF). Koreana. 17. Unknown parameter |month= ignored (pitulung)
  2. (ing basa Koréa)세계에 부는 ‘한국식 때밀이’ 열풍, news.chosun.com. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.