Tour Montparnasse

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tour Montparnasse

Tour Montparnasse

Tour Maine-Montparnasse
Lokasi Arondisemen ke-15 Paris
Status Selesai dibangun
Dibangun 1969 - 1972
Panggunaan Perkantoran
Dhuwur
Payon 210m (689 kaki)
Detail teknis
Gunggung lantai 59
Area lantai 88,400 m² (951,500 ft²)
Perusahaan
Arsitèk Jean Saubot, Beaudouin, Cassan, de Marien

Maine-Montparnasse (Menara Maine-Montparnasse), ugi dipunsebat Tour Montparnasse inggih punika salah satunggaling bangunan ingkang inggil sanget utawi ingkang dipunwastani bangunan pencakar langit ingkang minangka kantor ingkang dhuwuripun kirang langkung 210 meter (689 kaki) ingkang wonten ing Paris, Prancis, pas ipun wonten ing wilayah Montparnasse. Bangunan Tour Montparnasse punika dipun bangun wiwit taun 1969 ngantos taun 1972, lan kalebet 100 bangunan lan struktur paling inggil ing wilayah Paris lan [[Dhaptar bangunan lan struktur paling inggil ing Uni Eropa]. Ing wekdal ngajeng samangké, badhé wonten malih bangunan ingkang dhuwuripun langkung saking Tour Montrparnasse inggih punika Tour AXA ingkang sampun dipundandani malih ingkang dhuwuripun dados 225 meter, lajeng wonten ugi Tour Phare lan Tour General ingkang dhuwuripun bangunan kekalihipun kirang langkung 300 meter.

Rancangan lan pembangunan[sunting | sunting sumber]

Menara punika dipunrancang lan dipunbangun déning arsitek Eugène Beaudouin, Urbain Cassan lan Louis Hoym de Marien lan ugi dipun bangun déning Campenon Bernard[1].

Papanipun[sunting | sunting sumber]

Menara Tour Montparnasse dipunbangun wonten ing sak nginggilipun stasiunMontparnasse - Bienvenüe Métro de Paris, ingkang gadhah menara tingkat 59 lan dipunginakaken minangka wilayah kantor, lan ingkang kalih tingkat dipun bikak kanggé tiyang umum ingkang badhe ningali pemandhangan kitha Montparnasse. Ing tingkat kaping 56 inggih dipunginakaken kanggé papan restoran, lan ugi wonten ing teras tingkat paling nginggil. Menawi dipuntingali ing wekdal ingkang cerah, dhaérah ingkang saged dipuntingali inggih saged dumugi radius 40 [kilometer|km]]; lan saged ningali pesawat mabur saking landhasan saking Bandar Udara Orly. Rel pemandu saged dipunpindhaken kanthi wekdal kalih menit supados helikopter saged ndharat wonten ing menara punika. Nalika wekdal mbangun ingkang sepisanan, menara punika inggih minangka menara ingkang paling inggil ing Eropa miturut dhuwuripun atap. Pembangunan La Grande Arche ing La Défense nggantosaken urut- urutanipun menara punika dados urutan kaping kalih menara ingkang paling inggil saking jalur perspektif ingkang wonten ing Paris.[2]

Kritik[sunting | sunting sumber]

Arsitekturipun ingkang prasaja, tetandhingan ingkang ageng lan tampilan monolitikum ingkang sampun asring dipunkritik amargi papanipun boten lansekap urban Paris lan minangka asilipun, kalih taun sasampunipun rampung dipun bangun, ing punjering kitha boten pareng malih dipunbangun bangunan pencakar langit. Rancangan menara punika ngrumiyini gaya arsitektural ingkang gadhah kapentingan ageng kanggé wontenipun pemandangan saking njawi lan saengga namung area kantor mawon ingkang wonten ing perimeer ing saben tingkat ingkang gadhah cendhéla.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

48°50′30″N 2°19′20″E / 48.84167°N 2.32222°E / 48.84167; 2.32222

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tour_Montparnasse&oldid=843301"