Tomorrowland (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tomorrowland
Gambar:Tomorrowland poster.jpg
Disutradarani Brad Bird
Diprodhuseri
Diskénariyoni
  • Damon Lindelof
  • Brad Bird
Carita déning
Dibintangi
Dimusiki Michael Giacchino
Sinématografi Claudio Miranda
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Walt Disney Pictures
A113 Productions
Dibabar déning Walt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • Mèi 8, 2015 (2015-05-08) (Premiere Disneyland)
  • Mèi 22, 2015 (2015-05-22) (Amerika Serikat)
Suwéné
130 menit[1][2]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $ 190 juta[3][4]
Kalarisan $ 209 juta[4]

Tomorrowland yaiku film petualangan misteri kayalan Amerika Serikat taun 2015 [5], disutradarani lan ditulis dening Brad Bird . Naskah skenarione digawe deningDamon Lindelof, sing asale saka crita asli, Lindelof, lan Jeff Jensen . [6] [7] Juru paragane George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson, Raffey Cassidy, Tim McGraw, Kathryn Hahn, lan Keegan-Michael Key . [5] Film kasebut ngandhani penemuan jenius bidang ilmu pengetahuan, sing miwiti lelungan menyang dimensi alternatif ambigu sing dikenal minangka "Tomorrowland", ing ngendi tumindak kasebut langsung ndadékaké donya lan awake dhewe.

Walt Disney Pictures ngumumke film iki ing Juni 2011 lan bakal diwenehi judhul ing 1952, nanging banjur diowahi lan judul Tomorrowland, dijupuk saka salah siji saka jeneng dolanan tema futuristic ditemokaké ing taman tema Disney . [7] [8] Ing babagan nyusun crita, Bird lan Lindelof njupuk inspirasi saka gerakan budaya progresif Umur Space, lan falsafah optimis Walt Disney babagan masa depan, utamané visi konseptual kanggo komunitas sing direncanakaké dikenal minangka EPCOT . [9] [10] Filming wiwit ing Agustus 2013 ing British Columbia, Alberta, Florida, lan Spanyol lan proses syuting kaping kalih ing Prancis, California lan Bahama .

Tomorrowland wiwit tayang ing format konvensional lan IMAX tanggal 22 Mei 2015. Sawise dirilis, film kasebut nampi macem-macem tanggapan saka para juru kritik ; entuk pujian kanggo premis asli, visual, lan tema, nanging dikritik ing babagan nulis lan atmosfer saka skenario sing rada aneh. [11] [12] Film iki entuk $ 209 yuta ing donya kanthi biaya gawene yaiku sekitar $ 190 yuta. [13] [14]

Paraga[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "TOMORROWLAND: A WORLD BEYOND (12A)". British Board of Film Classification. 7 Mei 2015.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  2. "Tomorrowland". AMC Theatres. 
  3. Pamela McClintock (21 April 2015). "Summer Box Office: What's Behind Warner Bros.' Risky Move to Release Nine Movies". The Hollywood Reporter. (Prometheus Global Media). Dijupuk 21 April 2015. 
  4. a b "Tomorrowland (2015)". Box Office Mojo. Dijupuk 18 Maret 2016.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  5. a b Ito, Robert (14 Mei 2015). "Going Back to the Future for 'Tomorrowland,' From Disney". The New York Times.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  6. Fleming Jr., Mike (9 Juni 2011). "'Lost's Damon Lindelof Makes 7-Figure Disney Deal To Write Secret Sci-Fi Feature". Deadline. 
  7. a b Breznican, Anthony (28 Januari 2013). "Disney's mysterious '1952' movie has a new name ... 'Tomorrowland' -- EXCLUSIVE". Entertainment Weekly. 
  8. Tully, Sarah (28 Januari 2013). "Is 'Tomorrowland' movie tied to Disneyland area?". Orange County Register. 
  9. Flores, Terry (10 Mei 2015). "Disney Throws Lavish 'Tomorrowland' Bash at Disneyland — With George Clooney". Variety.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  10. Lang, Brent (22 April 2015). "'Tomorrowland' Inspired by Walt Disney's Vision of Utopia, Epcot Center". Variety. 
  11. Jayne Isaac, Paulina (22 Mei 2015). "'Tomorrowland': What the Critics Are Saying". The Hollywood Reporter.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  12. Labrecque, Jeff (22 Mei 2015). "Critical Mass: Is Tomorrowland brilliant, or does it fly too close to the sun?". Entertainment Weekly.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  13. Barnes, Brooks (24 Mei 2015). "'Tomorrowland' Is a Box-Office Disappointment". The New York Times.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)
  14. Verhoeven, Beatrice (1 Oktober 2015). "Brad Bird Still Bummed About ‘Tomorrowland’ Flop, Hollywood’s Sequel Mania". The Wrap. 
  15. a b c d e f g h i j k l "Tomorrowland: Press Kit" (PDF). The Walt Disney Studios. Dijupuk May 14, 2015. 
  16. Umstead, Ben (March 3, 2013). "Have The Secrets Of Brad Bird and Damon Lindelof's TOMORROWLAND Been Revealed?". Collider.com. Dijupuk March 3, 2013. 
  17. Kit, Borys (April 18, 2013). "George Clooney's 'Tomorrowland' Finds Its Robot Child ( Exclusive)". The Hollywood Reporter. Dijupuk April 18, 2013. 
  18. "Tim McGraw Preps New Music, 'Tomorrowland' Movie and Faith Hill's Comeback". Billboard. Dijupuk March 31, 2014. 
  19. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng KathrynHahn
  20. "Casting Call: 'Tomorrowland,' 'Transcendence' Add Actors". The Hollywood Reporter. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]