Toko kelontong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ing pametumu bagean ing supermarket
Aula panganan sing dikemas ing hypermarket
Toko Grosir ing sawijining desa ing Oman

Toko Grosir (Amerika Utara), toko kelontong utawa toko kelontong (UK), minangka toko utamane nyedhiyakake ritel sawetara produk panganan umum, [1] sing bisa uga seger utawa dikemas . Nanging, ing panggunaan AS saben dina, "toko kelontong" minangka sinonim kanggo supermarket, [2] lan ora digunakake kanggo nyebut jinis toko liyane sing adol bahan bakar. Ing Inggris, toko-toko sing adol panganan dibedakake minangka tukang blanja utawa toko kelontong, sanajan umume digunakake, masarakat biasane nggunakake istilah "supermarket" utawa, kanggo jinis toko sing luwih cilik sing adol sembako, " toko sudhut " [3] utawa " toko serbaguna ".

Jinis toko sing luwih gedhe sing adol bahan bakar, kayata supermarket lan pasar hiper, biasane nyedhiyakake produk non-panganan sing akeh, kayata sandhangan lan barang-barang ing omah . Toko Grosir cilik sing woh-wohan lan sayuran utamané sell dikenal minangka greengrocers (Britania Raya) utawa pasar pametumu (US), lan toko Grosir cilik sing akehe ngedol pangan disiapake, kayata Candy lan cemilan, sing dikenal minangka kopi penak utawa delicatessens .[butuh sitiran]

Sawetara bahan makanan khusus kanggo panganan ing negara utawa wilayah tartamtu, kayata Tionghoa, Italia, Timur Tengah, utawa Polandia . Toko kasebut dikenal ing AS minangka pasar etnis lan bisa uga dadi papan pakempalan para imigran .

[4]

Woh durian beku sing ditandur ing Asia Wétan ing toko Cina ing Ottawa, Ontario, Kanada. Toko Grosir khusus kanggo impor sing diarani panganan "etnik" populer ing akeh komunitas imigran, nawakake panganan impor sing ora didhukung rantai supermarket gedhe
Contone lorong toko kelontong Amerika
Bar susu ing Mosgiel, Selandia Baru

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. " ""4451", North American Industry Classification System (NAICS) Canada 2012".
  2. "Grocery". Oxford Learner's Dictionary. Dibukak ing July 13, 2020.
  3. Haider, Area (March 25, 2020). "A cultural history of the beloved corner shop". BBC. Culture (BBC).
  4. Carter, F (1988). Exploring Honolulu's Chinatown. Bess Press, Honolulu.