Tjong A Fie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Foto studio Tjong A Fie koleksi Tropenmuséum

Tjong A Fie (1860-1921) ya iku sawijining pengusaha, bankir lan kapitan kang asalé saka Tiongkok lan sukses yasa bisnis gedhé ing babagan perkebunan ing Sumatera, Indonesia.[1][2][3] Tjong A Fie yasa bisnis gedhé kang duwé karyawan punjul 10.000.[1][3] Amarga kesuksenane mau, Tjong A Fie cedhak karo para kaum kang wis misuwur ing Medan, ing antarané ya iku Sultan Deli, Makmun Al Rasjid sarta pejabat-pejabat kolonial Walanda.[1][2][3] Ing taun 1911, Tjong A Fie diangkat minangka Kapitan Tionghoa (Majoor der Chineezen) kanggo mimpin komunitas Tionghoa ing Medan, nggantekake kang mase, Tjong Yong Hian.[1][3] Minangka pemimpin masarakat Tionghoa, Tjong A Fie diormati lan disegani, amarga dhèwèké nguwasani babagan ékonomi lan pulitik.[4] Karajan bisnise ya iku perkebunan, pabrik lenga kelapa sawit, pabrik gula, bank lan perusahaan kereta api.[4]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Tjong A Fie Memorial Institute - History, Tjong A Fie Memorial Institute. Diundhuh tanggal 12 Mèi 2010.
  2. a b Aku Bukan Tionghoa - Tjong A Fie Aset Medan, harian global. Diundhuh tanggal 12 Mèi 2010.
  3. a b c d Memori Kejayaaan Tjong A Fie (1), hariansumutpos. Diakses padha 12 Mèi 2010.
  4. a b Peranan Tjong A Fie dalam Pembangunan di Sumatera, medantalk. Diundhuh tanggal 12 Mèi 2010.