Thor: Ragnarok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Thor: Ragnarok
Gambar:Thor Ragnarok poster 2.jpg
Poster rilis teatrikal Indonesia
DisutradaraniTaika Waititi
DiprodhuseriKevin Feige
Diskénariyoni
AdhedhasarThor
déning Stan Lee
Larry Lieber
Jack Kirby
Dibintangi
DimusikiMark Mothersbaugh
SinématografiJavier Aguirresarobe
Dibesut déning
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déningWalt Disney Studios
Motion Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 25, 2017 (2017-10-25) (Indonesia)
  • Novèmber 3, 2017 (2017-11-03) (Amerika Serikat)
Suwéné
130 menit
NagaraAmerika Serikat
BasaInggris
Rantaman$180 juta[1][2]
Kalarisan$816.6 juta[1]

Thor: Ragnarok yaiku filem superhero adhedhasar karakter Marvel Comics, Thor, lan digawe dening Marvel Studios lan disebaraké déning Walt Disney Studios Motion Pictures . Filem iki minangka sebutan kanggo Thor lan Thor: The Dark World lan dadi film kaping wolulas saka Marvel Cinematic Universe (MCU). Filem iki diarahake dening Taika Waititi kanthi skenario Eric Pearson, lan juru paragane Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett, Idris Elba, Jeff Goldblum, Tessa Thompson, Karl Urban, Mark Ruffalo lan Anthony Hopkins . Ing Thor: Ragnarok, Thor kudu ngalahake Hulk ing pertempuran gladiator kanggo bisa nylametake Asgard saka Hela lan tekan Ragnarök .

Film katelu Thor dikonfirmasi ing Januari 2014, kanthi judhul lan keterlibatan Hemsworth lan Hiddleston diumumake ing Oktober. Ing sasi padha, Waititi gabung karo film kasebut minangka direktur, sawise Alan Taylor milih ora bakal bali sawise film kapindho. Ruffalo uga gabung karo pemain, muter karakter Hulk saka film MCU liyane.[3] Kanthi anané Hulk, sawijining unsur saka alur cerita komik 2006, " Planet Hulk " uga diadaptasi kanggo Ragnarok . paraga liyane diumumake ing Mei 2016. Penggambaran utama yaiku saka Juli nganti Oktober, 2016, ing Queensland lan Sydney, Australia . [4]

Thor: Ragnarok wiwit tayang ing Los Angeles ing 10 Oktober 2017, lan ditayangke ing Amerika Serikat tanggal 3 November 2017, 3D, IMAX, lan IMAX 3D . Film kasebut ditampa akeh ulasan apik, kanthi akeh kritikus ngakoni minangka trilogi paling apik Thor lan memuji arah Waititi, pemain, soundtrack lan humor. Film-film kasebut wis nyithak luwih saka $ 816 yuta, nggawe seri Thor paling laris lan film grossing nomer wolu ing 2017 .

Paraga[besut | besut sumber]

  • Chris Hemsworth minangka Thor
  • Tom Hiddleston minangka Loki
  • Cate Blanchett minangka Hela
  • Idris Elba minangka Heimdall
  • Jeff Goldblum minangka Grandmaster
  • Tessa Thompson minangka Valkyrie
  • Karl Urban minangka Skurge
  • Mark Ruffalo minangka Bruce Banner / Hulk
  • Anthony Hopkins minangka Odin
  • Benediktus Cumberbatch minangka Stephen Strange / Dokter Strange
  • Taika Waititi minangka Korg

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b "Thor: Ragnarok (2017)". Box Office Mojo. Dijupuk 4 Desember 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. Kois, Dan (19 Oktober 2017). "The Superweirdo Behind 'Thor: Ragnarok'". The New York Times Magazine. Diarsip saka asliné ing 6 November 2017. Dijupuk 6 November 2017. 
  3. Strom, Marc (28 Oktober 2014). "Thor Brings Ragnarok to the Marvel Cinematic Universe in 2017". Marvel.com. Diarsip saka asliné ing 28 Oktober 2014. Dijupuk 28 Oktober 2014.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. Dinh, Christine (5 Januari 2017). "Get Your First Look at Marvel Studios' 'Thor: Ragnarok' In A New Photo". Marvel.com. Diarsip saka asliné ing 6 Januari 2017. Dijupuk 5 Januari 2017.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]