Stan Lee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Stan Lee
Stantheman.jpg
Stan Lee pada 2007
Born (1922-12-28)Dhésèmber 28, 1922
Died 12 November 2018 (aged 95)
Nationality Cithakan:Comics infobox sec/creator nat
Area(s) Penulis
Penyunting
Penerbit
Produser
Aktor
Notable works
Spider-Man
Fantastic Four
X-Men
Avengers
Hulk
Iron Man
Thor
Daredevil
Doctor Strange
Awards Comics Hall of Fame

Stan Lee (Stanley Martin Lieber, New York 28/12/1922 - 12/11/2018) ya iku penulis buku komik, editor, penerbit, prodhuser, lan aktor saka Amérika.[1] Stan Lee wiwit gawé komik ing taun 1941 ngenani Captain America#3.[2] Ing taun 1960, Stan Lee ngadegaké Marvel Comics kang manuhaké penokohan luwih lengkap ing karakter sawijining pahlawan kang kuwat, mula narik minate akèh wong, kususe bocah-bocah.[3] Buku komik ciptaane Stan Lee kang misuwur banget ya iku Fantastic Four (November 1961), Incredible Hulk (Mèi 1962) lan Amazing Spiderman ing komik Amazing Fantasy#15 (Agustus 1962).[2] Saliyané iku, Stan Lee uga wis nyipta akèh komik liyané X-Men, Avengers, Iron Man, Thor, lan Daredevil.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Stan Lee, lambiek.net. Diundhuh 10 Juni 2010.
  2. a b c Biography for Stan Lee, www.imdb.com. Diundhuh tanggal 10 Juni 2010.
  3. Stan Lee Jadi Jagoan Komik, www.tempointeraktif.com. Diundhuh tanggal 10 Juni 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]