Stan Lee

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Stan Lee
Stan Lee pada 2007
Lair Stanley Martin aLieber
(1922-12-28) 28 Dhésèmber 1922 (umur 93)
New York City
Kabangsaan Amerika
Bidang Penulis
Penyunting
Penerbit
Produser
Aktor
Karya Wisuwur Spider-Man
Fantastic Four
X-Men
Avengers
Hulk
Iron Man
Thor
Daredevil
Doctor Strange
Peaghargaan Comics Hall of Fame
Tapak asma

Stan Lee (Stanley Martin Lieber, lair ing New York, 28 Dhésèmber 1922; umur 93 taun) ya iku penulis buku komik, editor, penerbit, produser, lan aktor saka Amerika.[1] Stan Lee mulai gawé komik ing taun 1941 ngenani Captain America#3.[2] Ing taun 1960, Stan Lee ngedegake Marvel Comics kang ngenalake penokohan luwih lengkap ing karakter sawijining pahlawan kang kuwat, mula narik minate akèh wong, kususe bocah-bocah.[3] Buku komik ciptaane Stan Lee kang misuwur banget ya iku Fantastic Four (November 1961), Incredible Hulk (Mei 1962) lan Amazing Spiderman ing komik Amazing Fantasy#15 (Agustus 1962).[2] Saliyane iku, Stan Lee uga wis nyiptakake akèh komik liyane X-Men, Avengers, Iron Man, Thor, lan Daredevil.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en) Stan Lee, lambiek.net. Diundhuh 10 Juni 2010.
  2. ^ a b c (en) Biography for Stan Lee, www.imdb.com. Diundhuh tanggal 10 Juni 2010.
  3. ^ Stan Lee Jadi Jagoan Komik, www.tempointeraktif.com. Diundhuh tanggal 10 Juni 2010.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Stan_Lee&oldid=1086521"