Thor (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

Thor ya iku filem adiwira saka Amérika kang dhedhasar saka karakter Komik Marvel kang jenengé padha, filem iki diprodhuksi déning Marvel Studios lan didistribusikaké déning Paramount Pictures.[lower-alpha 1] Filem iki minangka filem angka 4 saka Marvel Cinematic Universe. Filem iki disutradarani Kenneth Branagh, lan ditulis déning Ashley Edward Miller lan Zack Stentz lan Don Payne, Filem iki dibintangi Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Stellan Skarsgård, Colm Feore, Ray Stevenson, Idris Elba, Kat Dennings, Rene Russo lan Anthony Hopkins. Filem iki critakaké Thor, pangéran makutha saka Asgard, kang diasingaké saka tanah kelairan menyang Bumi. Nalika ing Bumi, dhèwèké mbentuk gayutan karo Jane Foster, saintis. Nanging, Thor kudu mungkasi sadulur adopsiné Loki, kang péngin dadi ratu kang anyar ing Asgard.

Gebyagan[besut | besut sumber]

Gebyagan filemThor iku tanggal 17 April taun 2011, ana ing biyoskup Event Cinemas ing George Street, Sydney.[6] Gebyagan ing Amérikah Sarékat iku tanggal 2 mèi taun 2011, ing El Capitan Theatre ing Los Angeles, California. Acara iki dianakaké  déning Isaiah Mustafa lan striming langsung saka website resminé Marvel.[7] Filem digebyakaké tanggal 21 April taun 2011, ing Ostralia, lan tanggal 6 Mèi taun 2011, ing Amérikah Sarékat.[8]

Pakurmatan[besut | besut sumber]

Taun Pakurmatan Kategori Pemenang/Nominator kasil Rujuk.
2011 Teen Choice Awards Choice Movie Breakout: Male Chris Hemsworth [9]
Scream Awards The Ultimate Scream Thor [10]
Best Fantasy Movie Thor
Best Superhero Chris Hemsworth as Thor
Best Supporting Actress Jaimie Alexander
Breakout Performance—Female Jaimie Alexander
Breakout Performance—Male Chris Hemsworth
Breakout Performance—Male Tom Hiddleston
Best F/X Thor
Best Comic Book Movie Thor
2012 People's Choice Awards Favorite Action Movie Thor [11]
Favorite Movie Superhero Chris Hemsworth
Visual Effects Society Awards Outstanding Created Environment in a Live Action Feature Motion Picture "Heimdall's Observatory": Pierre Buffin, Audrey Ferrara, Yoel Godo, Dominique Vidal [12]
Outstanding Virtual Cinematography in a Live Action Feature Motion Picture Xavier Allard, Pierre Buffin, Nicolas Chevallier
Empire Awards Best Male Newcomer Tom Hiddleston [13]
Best Sci-Fi/Fantasy Thor
The Art of 3D Presented by RealD Thor
MTV Movie Awards Best Hero Thor [14]
Saturn Awards Best Fantasy Film Thor [15]
Best Supporting Actor Tom Hiddleston
Best Production Design Bo Welch
Best Costume Alexandra Byrne

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Per indicia at Situs jaringan resmi "Archived copy". Diarsip saka sing asli ing July 4, 2011. Dijupuk 2011-07-04. 
  2. Tadena, Nathalie. "Disney Acquires Distribution Rights to Four Marvel Films From Paramount". The Wall Street Journal. Dijupuk July 2, 2013. 
  3. "Thor". British Board of Film Classification. Diarsip saka asliné ing May 1, 2011. 
  4. Vaughn, Matthew (October 7, 2007). "My Week: Matthew Vaughn". The Guardian (London). Dijupuk October 8, 2007. . WebCitation archive.
  5. "Thor (2011)". Box Office Mojo. Diarsip saka asliné ing July 6, 2011. Dijupuk September 6, 2011. 
  6. "On the Spot: Kenneth Branagh's THOR World Premiere in Sydney!"
  7. "Watch the U.S. Premiere of Thor, LIVE on Marvel.com".
  8. "Learn Thor's International Release Dates".
  9. Ng, Philiana (July 19, 2011).
  10. "SCREAM 2011".
  11. "People's Choice Awards 2012 Nominees".
  12. King, Susan (January 9, 2012).
  13. O'Hara, Helen (March 5, 2012).
  14. "Best Hero Nominees".
  15. "Nominations for the 38th Annual Saturn Awards".