The Remains of the Day (Novel)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

The Remains of the Day ya iku novel karya Kazuo Ishiguro kang diterbitake tahun 1989 dening Faber and Faber.[1] The Remains of the Day, ing sawetara cara, novel sejarah sing ana "babagan" efek saka Nazisme lan Perang Dunia II ing Inggris, sanajan luwih prihatin karo cara kedadeyan sejarah sing signifikan iki ditekan ing kahanan individu. Nanging uga implisit yaiku penurunan aristokrasi Inggris, proses sing diwiwiti ing abad kaping 19 karo munggah kelas kelas dhuwit anyar sing status ora adhedhasar hak milik lan gelar luhur, nanging akuisisi kasugihan komersial. Undhang-undhang Parlemen 1911, sing ngetrapake hak istimewa saka aristokrasi, mung nyuda penurunan, siji sing mbuktekake sawise Perang Dunia II, nalika akeh aristokrat isih nahan judhul nanging rusak dhuwit finansial - lan, kaya kulawarga Darlington, dipeksa adol-adhine mbah-mbah sing akeh. Novel iki uga kalebu tokoh sejarah nyata, kaya Herr Ribbentrop (duta besar Jerman menyang Inggris lan Menteri Luar Negeri Nazi) lan Lord Halifax (menteri luar negeri Britain), sing ing buku kasebut asring pengunjung ing Darlington Hall. Karakter Lord Darlington nganut apa sejarah sing dikenal minangka "bandingane," ide yen Britain kudu nindakake kabèh bisa kanggo mutusake ketegangan karo Jerman kanthi tentrem tinimbang mlebu perang liyane kaya ngancurake minangka Perang Dunia I. Perjanjian Versailles, yaiku sing disebutake ing novel kasebut, yaiku perjanjian perdamaian sing Jerman dipeksa kanggo mlebu nalika kalah Perang Dunia I, lan sing istilah kasar kasebut mbebayani ekonomi negara kasebut, sing akeh wong sing mbantah, munggah menyang Nazisme ing wiwitan. Ing taun 1930-an, ide keslametan dienggo ing Inggris: ing taun 1938, Perdana Menteri Neville Chamberlain misuwur kanthi ngumumake, "Kita wis entuk tentrem kanggo wektu iki" sawise ketemu karo kekuwatan Eropa kanggo menehi tandha persetujuan Munich karo Jerman - mung kudu duwe perang bubar setaun mengko. Ing retrospect (sing, kaya sing ditampilake novel, mesthi nuduhake perkara sing luwih jelas tinimbang sing katon sadurunge), bisa dideleng manawa bandingane mung ngidini Jerman Nazi entuk kekuwatan.[2][3]

Tema[besut | besut sumber]

Kelangan[besut | besut sumber]

Rasa kelangan dirasakake dening kabèh paraga ing The Remains of The Day. Stevens kelangan bapake, Miss Kenton, lan pungkasane ngarep-arep supaya Miss Kenton bali menyang Hall Darlington. Miss Kenton kelangan bibi; lan uga kelangan Stevens nalika dheweke lunga karo wong sing ora disenengi. Lord Darlington kelangan kanca loro, yaiku Herr Bremann lan Sir David Cardinal, lan godone, Reginald Cardinal, nalika dheweke tiwas. Kajaba iku, Darlington kelangan reputasi lan kabecikan ing pungkasan urip. Reginald Cardinal kelangan bapake lan bapak babtise, Lord Darlington, amarga nazi.

Kaluhuran[besut | besut sumber]

Sipat kamulyan lan keagungan kalebu pikirane Stevens ing saindhenging novel. Ing wiwitan novel, Stevens mbahas kwalitas sing nyatakake yen martabat minangka unsur sing paling penting. Dheweke nggambarake konsep kasebut kanthi pirang-pirang conto, pungkasane nyimpulake martabat kasebut kudu ditindakake kanthi profesional. Stevens ngrancang pola pikir profesional iki kanthi cara kang apik.

Getun[besut | besut sumber]

Sanajan Stevens ora mbahas secara terbuka babagan apa sing dikepengini tegese "getun", mula dadi jelas, nalika dheweke sedhih lan sesambat ing pungkasane novel, dheweke kepengin duwe tumindak beda-beda hubungane karo Miss Kenton lan Lord Darlington. Nada novel asring sedhih utawa ora prelu nesu. Swarane tambah sedhih nalika Stevens maneh ngevaluasi tumindak lan keputusan sing kepungkur, lan dheweke nganggep ora wicaksana. Miss Kenton uga secara terbuka ujar ing akhir novel dheweke asring nesu karo pilihan sing ditindakake ing urip dhewe.[4]

Aleran[besut | besut sumber]

The Remains of the Day iki diceritakake babagan nargetake wong pisanan ing sawijining butler Inggris sing jenenge Stevens. Ing wulan Juli 1956, Stevens mutusake lelungan dalan enem dina menyang Negara West Inggris - wilayah ing sisih kulon Darlington Hall, omah ing Stevens manggon lan wis makarya dadi juru kunci ing telung puluh papat taun. Kamangka omah kasebut sadurunge diduweni dening Lord Darlington sing saiki wis tiwas, ing taun 1956, wis dipasrahake dening Bapak Farraday, wong lanang Amerika. Stevens seneng karo Pak Farraday, nanging gagal sesambungan kanthi apik karo dheweke kanthi sosial: Stevens minangka wong sing ora sopan, wong sing serius lan ora nyenengake guyonan kaya sing dikarepake Pak Farraday. Stevens nyebutake keterampilan percakapan santai "bantering" iki; kaping pirang-pirang ing novel Stevens ngumumake kepinginan kanggo nambah katrampilan sing paling apik supaya dheweke bisa ngupayakake juragan saiki.[3][5]

Tujuan saka lelungan dalan Stevens yaiku ngunjungi Miss Kenton, mantan ibu rumah tangga Darlington Hall sing ninggalake rong puluh taun sadurunge nikah. Stevens wis nampa layang saka Miss Kenton, lan percaya manawa surat dheweke nyathet yen omah-omah wis gagal lan dheweke bisa uga kepengin bali menyang kalungguhan kasebut minangka omah. Wiwit Perang Dunia II rampung, wis angel golek wong cukup kanggo staf omah gedhe kaya ta Hall Darlington.

Sebagéan saka narasi kasebut kalebu pangeling-eling Stevens babagan pakaryan kasebut minangka butler sajrone lan sawise Perang Dunia II. Dheweke nggambarake pesta nedha bengi sing gedhe lan apik lan personel terkenal sing misuwur lan mangan ing Hall Darlington ing wektu kasebut. Iki mboko sithik ditrapake - umume liwat interaksi karakter liyane karo Stevens, tinimbang adhike dhewe-dhewe yaiku Lord Darlington, amarga kesalahane babagan agenda Jerman sadurunge Perang Dunia II, simpati karo Nasrani. Darlington malah ngatur lan dadi pesta makan bengi ing antarane kepala negara Jerman lan Inggris kanggo mbantu loro-lorone supaya padha ngerti. Stevens mesthi njaga manawa Lord Darlington minangka wong sing sampurna, lan manawa reputasi dheweke dirusak kanthi ringkes amarga dheweke salah paham tujuan sing bener-bener Nazi.

Sajrone lelungan kasebut, Stevens uga nyritakake crita-crita saka para kontarine - juru daging ing omah liyane sing dadi kanca persahabatan. Hubungan paling populer ing Stevens, nanging yaiku hubungan kerja jangka panjang karo Miss Kenton. Sanajan Stevens ora ujar tenan, nanging katon banget karo romantis Miss Kenton. Sanajan kasunyatane, loro-lorone ora setuju babagan macem-macem urusan rumah tangga nalika kerja bareng, mula ora setuju yaiku kebiasaan lan umume kanggo nggambarake kasunyatan loro-lorone ngrawat. Ing pungkasan novel kasebut, Miss Kenton ngakoni marang Stevens manawa uripé bisa dadi luwih apik yen wis omah-omah. Sawise ngrungokake tembung kasebut, Stevens saya nesu banget. Nanging, dheweke ora ngandhani Miss Kenton, sing jeneng bojone yaiku Ibu Benn. Stevens lan Miss Kenton bagean, lan Stevens bali menyang Hall Darlington, siji-sijine keputusan sing anyar yaiku nyempurnakake seni bantering kanggo nyambut gawe juragan anyar.

Kaya sing dikandhakake Salman Rushdie, Sisa sisa dina "minangka crita sing apik lan kejam." Minangka crita utamane babagan penyesalan: sajrone umure, Stevens nggawe kapercayan lan pengabdian sing mutlak marang wong sing nggawe kesalahan dramatis. Kanthi total komitmen profesional dheweke, Stevens gagal ngupayakake wanita siji sing bisa duwe hubungan sing wis sukses lan tresna. Topeng primer formality dheweke ngilangake saka karukunan, memitran, lan paham.[6][7][8]

Paraga[besut | besut sumber]

Stevens, yaiku narator, juru kunci ing bahasa Inggris sing nglayani ing Darlington Hall; wong sing sregep kanthi standar kang  dhuwur sing mligine ngurmati martabat (dituduhake manawa sing maca ora sinau asmane sing sepisanan)

Miss Kenton, sing duwe omah ing Darlington Hall, banjur dadi bojone Benn; abdi sing migunani lan luhur kang mbantu Pak Stevens ngatur Darlington Hall. Dheweke lan Pak Stevens ngetrapake ikatan sing wis suwe

Lord Darlington, pemilik Darlington Hall; konferensi sing dianakake ing antarane para diplomat peringkat dhuwur pungkasane minangka upaya sing gagal kanggo ujaran banding antarane Inggris lan Jerman; iki nyebabake mandheg politik lan sosiale

William Stevens (Mr. Stevens senior), bapak 75 taun minangka bapake  Stevens, sing dadi juru kunci; William Stevens ngalami stroke abot sajrone konperensi kasebut ing Hall Darlington; putrane dibagi antarane ngladeni lan nulungi dheweke

Senator Lewis, sawijining senator Amerika sing menehi kritik marang Lord Darlington minangka "amatir" ing politik

Pak Cardinal Muda, putrane salah sawijining kanca lan kanca sing paling cedhak karo Lord Darlington, dheweke tiwas ing Belgia nalika Perang Donya II.

M. Dupont, politikus Prancis sing nduwe pangkat dhuwur ing konferensi Lord Darlington

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Remains of the Day". www.goodreads.com. Dibukak tanggal 2020-06-30.
  2. "LitCharts". LitCharts (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2020-07-01.
  3. a b "LitCharts". LitCharts (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2020-07-01.
  4. "LitCharts". LitCharts (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2020-06-30.
  5. "LitCharts". LitCharts (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2020-07-01.
  6. "The Remains of the Day by Kazuo Ishiguro – a subtle masterpiece about what is not said". the Guardian (ing basa Inggris). 2016-01-07. Dibukak tanggal 2020-07-01.
  7. "The Remains of the Day". www.goodreads.com. Dibukak tanggal 2020-07-01.
  8. "The Remains of the Day: Study Guide | SparkNotes". www.sparknotes.com (ing basa Inggris). Dibukak tanggal 2020-07-01.