The Impossible (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Impossible
250px
Poster film The Impossible
DisutradaraniJ.A. Bayona
DiprodhuseriÁlvaro Augustin
Belen Atienza
Enrique López Lavigne
DiskénariyoniSergio G. Sánchez
Carita déningMaría Belón
DibintangiNaomi Watts
Ewan McGregor
Tom Holland
DimusikiFernando Velázquez
SinématografiÓscar Faura
Dibesut déningElena Ruíz
Bernat Vilaplana
Perusahaan
prodhuksi
Apaches Entertainment
Telecinco Cinema
Dibabar déningWarner Bros. Pictures (Spanyol)
Summit Entertainment
(Amerika Serikat dan internasional)
Tanggal metu
  • 9 Sèptèmber 2012 (2012-09-09) (Festival Film Internasional Toronto)
  • 11 Oktober 2012 (2012-10-11) (Spanyol)
  • 21 Dhésèmber 2012 (2012-12-21) (terbatas di Amerika Serikat)
  • 11 Januari 2013 (2013-01-11) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
113 menit[1]
NagaraSpanyol
Amerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$45 juta[2]
Kalarisan$180.274.123[3]

The Impossible ( basa Spanyol: Lo imposible ) yaiku film drama thriller Amerika taun 2012 sing disutradarani dening JA Bayona lan digawe dening vlvaro Augustin, Belen Atienza lan Enrique López Lavigne. Naskah film iki ditulis dening Sergio G. Sánchez, naika skenarione film iki ditulis dening María Belón . Juru paragane yaiku Naomi Watts, Ewan McGregor lan Tom Holland .

Film The Impossible ditayangke ing Festival Film Internasional Toronto ing tanggal 9 September 2012 [4] lan dirilis ing Spanyol ing 11 Oktober 2012. Film iki dirilis ing Amerika Serikat tanggal 21 Desember 2012 kanthi winates lan tanggal 11 Januari 2013.[5] Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Naomi Watts minangka Maria Bennett
  • Ewan McGregor minangka Henry Bennett
  • Tom Holland minangka Lucas Bennett
  • Samuel Joslin minangka Thomas Bennett
  • Oaklee Pendergast minangka Simon Bennett
  • Marta Etura minangka Simone
  • Sönke Möhring minangka Karl Schweber
  • Geraldine Chaplin minangka wanita tuwa
  • Ploy Jindachote minangka caregiver
  • Jomjaoi Sae-Limh minangka perawat salib abang
  • Nicola Harrison minangka wanita sing tanggung jawab karo Thomas lan Simon

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film The Impossible nampa komentarapik saka para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film nduweni rating 81%, miturut 188 review, kanthi rating rata-rata 7.3 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film entuk nilai saka 73 saka 100, adhedhasar 42 kritik, nuduhake "ulasan apik".[7]

Box Office[besut | besut sumber]

Film The Impossible entuk $ 19,019,882 ing Amerika Utara lan $ 161,254,241 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki nganti $ 180,274,123, ngluwihi anggaran produksi film $ 45 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 143,818, manggoni posisi kaping 26 ing box office. Nanging, ing bukaan akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 2,531,117, manggoni kanthi posisi kaping 14 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Impossible (12A)". British Board of Film Classification. October 15, 2012. Dijupuk October 15, 2012. 
  2. "The Impossible". DarkHorizons.com. Dark Futures Pty. Dijupuk October 16, 2012. 
  3. a b c "The Impossible (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk December 21, 2012. 
  4. Kohn, Eric (September 9, 2012). "Toronto Review: Juan Antonio Bayona’s ‘The Impossible’ Is an Intense Realization of the 2004 Tsunami at Odds With Overstated Sentimentalism". IndieWire. Dijupuk March 3, 2018. 
  5. Curtis, Rachel (December 21, 2012). "Tsunami survivor's impossible story hits the big screen". BBC News. Dijupuk March 3, 2018. 
  6. "The Impossible (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  7. "The Impossible reviews". Metacritic. Dijupuk March 3, 2018. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Juan Antonio Bayona