The Fighter (filem 2010)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist.

The Fighter yaiku film biografi drama Amerika taun 2010 sing diarahake dening David O. Russell lan diprodhuksi dening Dorothy Aufiero, David Hoberman, Todd Lieberman, Ryan Kavanaugh Paul Tamasy, Mark Wahlberg lan Darren Aronofsky . Film iki ditulis dening Paul Tamasy, Eric Johnson lan Scott Silver, nalika crita ditulis dening Keith Dorrington, Paul Tamasy lan Eric Johnson. Bintang film Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams lan Melissa Leo

Film The Fighter ditayangke ing TCL Chinese Theatre ing 6 Desember 2010 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 10 Desember 2010 ing basis winates lan ing 17 Desember 2010 akeh. Film iki ditampa kanthi positif saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Mark Wahlberg minangka Micky Ward
  • Christian Bale minangka Dicky Eklund, dulur tirine Micky
  • Amy Adams minangka Charlene Fleming, pacare Micky
  • Melissa Leo minangka Alice Eklund-Ward, ibu Micky lan Dicky
  • Jack McGee minangka George Ward, ayah Micky
  • Frank Renzulli minangka Sal Lanano
  • Mickey O'Keefe minangka piyambakan
  • Jenna Lamia minangka Sherri "The Baby" Ward, dulure Micky lan Dicky
  • Bianca Hunter minangka Cathy "Pork" Eklund, dulure Micky lan Dicky
  • Erica McDermott minangka Cindy "Tar" Eklund, dulure Micky lan Dicky
  • Sugar Ray Leonard minangka piyambakan
  • Kate O'Brien minangka Phyllis Eklund, dulure Micky lan Dicky

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film The Fighter nampi ulasan positif saking para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film nduweni rating 90%, miturut 239 review, kanthi rata-rata rating 7,8 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film nduweni skor 79 saka 100, adhedhasar 41 kritik, nuduhake "review apik". [7] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "A-" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F. [8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "THE FIGHTER (15)". British Board of Film Classification. December 21, 2010. Dijupuk December 7, 2015. 
  2. DeBruge, Peter. The Fighter (review). Variety, November 10, 2010
  3. The Fighter (movie details), Film Journal International "Blue Sheets"
  4. Lovece, Frank. "Winning Combination: Mark Wahlberg and David O. Russell Champion 'The Fighter'", Film Journal International, December 3, 2010
  5. "The Fighter (2010)". Box Office Mojo. Dijupuk February 7, 2018. 
  6. "The Fighter (2010)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 7, 2018. 
  7. "The Fighter reviews". Metacritic. Dijupuk February 7, 2018. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]