The Accountant (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Accountant
Gambar:The Accountant (2016 film).png
Theatrical release poster
Disutradarani Gavin O'Connor
Diprodhuseri
Lynette Howell Taylor, Mark Williams
Ditulis déning Bill Dubuque
Dibintangi
Dimusiki Mark Isham
Sinématografi Seamus McGarvey
Dibesut déning Richard Pearson
Perusahaan
prodhuksi
Electric City Entertainment, Advanced Underwriting Concepts, RatPac Entertainment, Zero Gravity Management
Dibabar déning Warner Bros. Pictures
Tanggal metu
  • Oktober 10, 2016 (2016-10-10) (TCL Chinese Theatre)
  • Oktober 14, 2016 (2016-10-14) (United States)
Suwéné
128 minutes[1]
Nagara United States
Basa Inggris
Rantaman $44 million[2]
Kalarisan $145.3 million[2]

The Accountant nggih punika film Amérikah Sarékat ingkang kadamel taun 2016. Film punika dipunarahaken déning Gavin O'Connor, adhedhasar saking skéénario ingkang dipunanggit déning. Wondéné ingkang sami maragani filem punika antawisipun Ben Affleck, Anna Kendrick, J. K. Simmons, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor lan John Lithgow. The Accountant kapirsanan kaping pisan wonten ing Los Angeles surya 10 Oktober 2016, lajeng dipunbabar kagem sagung pamirsa Amérikah Sarékat ing surya 14 Oktober 2016 déning Warner Bros. Pictures. Filem ingkang dangunipun satus wolu likur menit punika mbetahaken ardhana dumugi $ 44 yuta, lan saget ngempalaken arta dumugi $ 145.3 juta.[3][4][5][6][7][8]

The Accountant nyariyosaken babagan setunggalipun pria kang asma Christian Wolff (Ben Affleck) ingkang nglampahi pedamelan minangka akuntan. Christian Wolff punika sarjana akuntansi ingkang sagung wekdalipun namung sambung-raketan kaliyan angka, sanes tiyang-tiyang. Sawijining dinten, Sesirah Kepala Divisi Kejahatan Bagian Departemen Keuangan, Ray King (J. K Simmons) miwiti nyisik melik dhumateng Christian. Christian lajeng sigra milih setunggalipun klien saking perusahaan robotic kagunganipun negari ing mriku dipuntemokaken akuntan ingkang wonten gandhèng cènèngipun kaliyan arta mayuta-yuta dolar.

Juru paraga[besut | besut sumber]

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Surya 12 November 2014, Variety ngedalaken pawartos bilih Anna Kendrick badhé ndèrèk maragani filem punika, sesandhingan kaliyan Affleck.[10] Lajeng, J. K. Simmons ugi mratélaaken sumadya nyawiji.[11] Surya 14 November2014, Jon Bernthal ugi ngendika badhé ndhèrèk wonten proyek fiem niki.[12] Lajeng, surya 6 Januari 2015, Variety ngedalaken pratélan bilih Cynthia Addai-Robinson sampun kadhapuk maragani.[13] Surya 14 Januari 2015, Jeffrey Tambor nyusul mlebet wonten proyek film niku,[14] kalebet John Lithgow.[15] Pandamelan filem kawiwitan ing surya 19 Januari 2015 wonten ing Atlanta, Georgia.[16][17] Wondéné surya 16 dumugi 20 Maret 2016 mundhut papan panggenan wonten ing Georgia Institute of Technology.[18] Pencak silat silat saking Indonesia ugi mlebet wonten ing pendamelan filem punika.[2][19][20][21][22][23][24][25][26][27]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Accountant (15)". British Board of Film Classification. August 30, 2016. Dijupuk August 30, 2016. 
  2. a b c "The Accountant (2016)". Box Office Mojo. IMDb. Dijupuk December 6, 2016. 
  3. http://www.imdb.com/title/tt2140479/fullcredits
  4. Anthony D'Alessandro (October 23, 2016). "‘Madea’ To Push Well Past $27M As ‘Jack Reacher’ Takes $22M to $23M; ‘Joneses’ Can’t Keep Up – Sun. AM Update". Deadline.com. Dijupuk October 23, 2016. 
  5. "The Accountant (2016)". Rotten Tomatoes. Fandango. Dijupuk December 6, 2016. 
  6. "The Accountant Reviews". Metacritic. CBS Interactive. Dijupuk November 8, 2016. 
  7. "CinemaScore". cinemascore.com. 
  8. Mancini, Vince (October 12, 2016). "‘The Accountant’ Is The Year’s Best Superhero Movie And Probably Deserves A Sequel". Uproxx. Dijupuk October 12, 2016. 
  9. Lithgow had already played the role of villain in a movie about autism, Silent Fall (1994).
  10. Kroll, Justin (November 12, 2014). "Anna Kendrick In Talks to Join Ben Affleck in 'The Accountant'". Variety. Dijupuk November 13, 2014. 
  11. Ford, Rebecca; Kit, Borys (November 12, 2014). "J.K. Simmons Joining Ben Affleck in 'The Accountant'". The Hollywood Reporter. Dijupuk November 13, 2014. 
  12. Sneider, Jeff (November 14, 2014). "'Fury' Star Jon Bernthal in Talks to Join Ben Affleck in 'The Accountant'". thewrap.com. Dijupuk November 15, 2014. 
  13. Kroll, Justin. "'Arrow' Actress Cynthia Addai-Robinson Joins ‘The Accountant’". Variety. Dijupuk 6 January 2015. 
  14. Kit, Borys (January 14, 2015). "Jeffrey Tambor Joins Ben Affleck Thriller 'The Accountant'". The Hollywood Reporter. Dijupuk January 15, 2015. 
  15. Fleming Jr, Mike (January 14, 2015). "John Lithgow Joins Ben Affleck on 'The Accountant' Ledger". Deadline.com. Dijupuk January 16, 2015. 
  16. "'The Accountant', starring Ben Affleck, begins filming in Atlanta next week". onlocationvacations.com. January 13, 2015. Dijupuk January 15, 2015. 
  17. "On the Set for 1/19/15: Kevin Spacey Begins on Elvis & Nixon, Director Joel Edgerton Starts on Blumhouse Film & More". ssninsider.com. January 19, 2015. Dijupuk January 20, 2015. 
  18. "'The Accountant', starring Ben Affleck, is filming at Georgia Tech all week". onlocationvacations.com. March 16, 2015. Dijupuk March 19, 2015. 
  19. "Ben Affleck mastered Indonesian fighting style for new film". 
  20. "The Accountant: Interview With Director Gavin O'Connor". October 15, 2016. 
  21. https://www.youtube.com/watch?v=fCWOSN7iddo @13:19
  22. "Ben Affleck's 'The Accountant' Is Getting Its Own Comic Book". ScreenCrush. 
  23. D'Alessandro, Anthony (March 8, 2016). "Warner Bros. Shifts Release Dates For ‘The Accountant’, ‘Going In Style’ & ‘The House’". Deadline. Dijupuk March 10, 2016. 
  24. Hayden, Erik (August 7, 2015). "Ben Affleck's 'Accountant' and 'Live By Night' Pushed Back by Warner Bros.". hollywoodreporter.com. Dijupuk August 10, 2015. 
  25. McNary, Dave (May 19, 2015). "Ben Affleck’s ‘The Accountant’ Set for Jan. 29". Variety. Dijupuk May 23, 2015. 
  26. "Ben Affleck's 'The Accountant' is expected to unseat 'Girl On the Train' in slow box office weekend". Los Angeles Times. 
  27. "‘The Accountant’ Calculates $24.7M Opening; ‘Max Steel’ Rusts". Deadline.com. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]