Anna Kendrick

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anna Kendrick
Anna Kendrick 2011 Shankbone 2.JPG
Anna Kendrick
Miyos (1985-08-09) Agustus 9, 1985 (umur 32)
Portland, Maine, Amerika
Pakaryan Aktris

Anna Kendrick (lair ing Portland, Maine, Amerika, 9 Agustus 1985; umur 32 taun),[1] ya iku sawijining aktris Amérika Sarékat kang misuwur kanthi perané maragakaké Jessica Stanley ing filem Twilight Saga lan uga minangka Natalie Keener ing filem Up in the Air, ing filem Up in the Air, Anna olèh nominasi Academy Award ing kategori Best supporting Actress.[1] Anna Kendrick uga misuwur main ing filem Pitch Perfect (2012).

Karièr[besut | besut sumber]

Anna miwiti karierr nalika dhèwèké meranake tokoh minangka Dinah Lord ing teater musikal Broadway High Society nalika Agustus 1998,[1] wektu iku umure lagi 12 taun ngepasi nalika dhèwèké éntuk nominasi Tony Award ing kategori Best Featured Actress in a Musical, Drama Desk Award for Outstanding Featured Actress in a Musical,[1] ing perane iki, dhèwèké uga menangake penghargaan Featured Actress in a Musical ing Theatre World Award.[1] Debute ing filem layar lebar berawal dari filem Camp pada tahun 2003, dimana ia berperan sebagai Fritzi Wagner dan mendapat nominasi dalam Chlotrudis Award kanggo Best Supporting Actress lan Independent Spirit Award kanggo Best Debut Performance.[1] Ing taun 2007, Anna main ing filem Rocket Science [2] Ing filem iki Anna main minangka Ginny Ryerson. Ing filem iki heweke uga éntuk nominasi Independent Spirit Award ing kategori Best Supporting Actress.[3] Anna uga main ing serial TV kaya ta The Mayor, Fear itself, lan Viva Laughin.[4] Kusus ing Viva Laughin Anna nyanyi ing episode "What a Whale Wants".[4]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f Situs Kapanlagi: Anna Kendrick Diundhuh tanggal 16 Mei 2010
  2. ^ Situs IMDB: Rocket Science 16 Mei 2010
  3. ^ Situs Yahoo Movies: Anna Kendrick Diundhuh tanggal 16 Mei 2010
  4. ^ a b Situs IMDB Diundhuh tanggal 16 Mei 2010